De Nintendo Switch overtreft elke verkoopverwachting in 2017

De laatste spelconsole van Nintendo, die onder de naam Switch bekend staat, blijkt door zijn ‘verouderde’ technologie zeer populair te zijn bij het grote publiek. In 2017 werden er van de Nintendo Switch bijna 14.9 miljoen exemplaren verkocht. De verkoop van deze gameconsole werd vooral gestimuleerd door de line-up van exclusieve games zoals ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ en ‘Super Mario Odyssey’.

Hybride Gameconsole

Nintendo lanceerde de Switch op 3 maart 2017 waarbij het bedrijf zich vooral op de jongere doelgroep van 12 tot 21 jaar richtte. Vooral het feit dat Nintendo met de Switch een ‘hybride’ spelconsole op de markt bracht, heeft geleid tot dit enorme succes. De Nintendo Switch functioneert namelijk als standaard gameconsole en als portable gameconsole. Vooral door deze multifunctionaliteit en de beschikbaarheid van exclusieve games zorgden er voor dat er in 2017 bijna 15 miljoen exemplaren over de toonbank vlogen. Van de Wii U zijn er slechts wereldwijd 13,56 miljoen exemplaren verkocht sinds deze console het levenslicht zag op 30 november 2012. De productie van de Wii U werd vijf jaar na zijn introductie, op 31 januari 2017 stopgezet.

Succesvolle videogames

Dat de Nintendo Switch zijn successen te danken heeft aan de beschikbaarheid van exclusieve games, mag duidelijk zijn. De gelukkige bezitters van een Nintendo Switch hebben werkelijk een groot aantal titels op hun Switch geïnstalleerd:
Super Mario Odyssey – 9,1 miljoen stuks
Mario Kart 8 Deluxe – 7,3 miljoen stuks
The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 6,7 miljoen eenheden
Splatoon 2 – 4,9 miljoen eenheden
1-2-switch – 1,9 miljoen eenheden
Wapens – 1,6 miljoen eenheden
Xenoblade Chronicles 2 – 1,1 miljoen stuks
Ook maakte Nintendo bekend dat de totale verkoop van de videogames voor de Switch in 2017 bijna 52.6 miljoen exemplaren betrof.

Deze informatie werd aangekondigd door Nintendo via de site nintendo.co.jp/ir.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.