De Nintendo Switch Toy-Con kit

Nintendo beschouwt zichzelf niet alleen een producent van games en gameconsoles maar ook als een speelgoedbedrijf, Het bedrijf werd in 1889 als producent van authentieke Japanse speelkaarten opgericht. In 1907 ging het bedrijf internationaal met de productie van de Westerse speelkaarten. In 1969 opende het bedrijf een onderzoek- en ontwikkelingscentrum dat zich moest bezighouden met het ontwikkelen van speelgoed spellen. In deze periode werden de eerste elektronische speeltjes door het bedrijf op de markt gebracht. Eind jaren 70 bracht het bedrijf, in technologische samenwerking met Mitsubishi, hun eerste videogame en bijbehorende systeem op de markt: De Color TV Game 6. Deze historische achtergrond is de voornamelijk reden waarom zoveel Nintendo-producten meer zijn dan alleen games.

De Labo Toy Con Kit

Volledig in lijn met de historische traditie heeft Nintendo de Labo Toy Con Kit op de markt gebracht. Dit pakket van kartonnen mallen, touwtjes en sensoren is een speelse aanvulling op de Nintendo Switch. De creatieve gebruiker kan met deze materialen de Switch bijvoorbeeld ombouwen tot een robotpack dat je op jouw rug moet dragen of een piano die ook daadwerkelijk geluid maakt. Het is vooral Japanse vernuftigheid en het is ook nog eens leuk!

Eenmalig plezier

De Labo Toy Con Kit is een enorm speelse uitdaging voor jonge bezitters van de Nintendo Switch en hun ouders. Samen knutselen met de kinderen is iets wat veel plezier met zich mee brengt. Het vereist natuurlijk wel enige handigheid, aar als je het leuk vindt om dingen te bouwen, dan moet je echt deze kit aanschaffen. Helaas is het wel zo dat het een eenmalige soort van plezier in vergelijking met de talloze videogames die men elke keer weer opnieuw kan spelen.

Wetenschappelijke benadering

Het bouwen van deze constructies, vooral als dit wordt gedaan met een kind, is buitengewoon leuk. Het samen uitzoeken, bekijken en testen van alle benodigde componenten is en blijft een uitdaging voor jong en oud. En natuurlijk heb je, als je het project eenmaal volbracht hebt, enorm veel voldoening. En hoewel het karton niet zo duurzaam is een amiibo-figuurtje of een ander stuk plastic speelgoed, het gaat lang genoeg mee voor uren speelplezier. Dat is geen argument tegen de Nintendo Labo Toy Con Kit, maar het is gewoon de realiteit van dit soort materialen. Het is meer een wetenschappers-kit dan een game, Nintendo Labo is zeker inspirerend, vooral als het allemaal eindelijk samenkomt. En dit in combinatie met jouw Nintendo Switch, staat garant voor uren speelplezier!

Nintendo Online Service

Er zijn twee Nintendo Labo-boxen waaruit je kunt kiezen. De Toy-Con Variety Kit bevat de Piano, Motorfiets, Hengel, Huis en Radiografische auto. De tweede Nintendo Labo-box is de Toy-Con Robot Kit die volgestouwd is met al het karton om jouw eigen robot te bouwen en de software om deze aan te sturen. De Nintendo Labo Toy-Con 01 box kost ongeveer € 70,- en bevat zes Toy-Con-constructies die redelijk eenvoudig te bouwen zijn. De Nintendo Labo Toy-Con 02, die toch wel enige kennis van zaken vereist, is voor ongeveer € 80,- in de winkel verkrijgbaar.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.