De stem van Marlon Brando

Dit is niet zozeer de naam van het spel. De stem van Marlon Brando is te horen in het spel The Godfather: The Game. Zeer toepasselijk, al was er enige tijd twijfel of de stem geschikt en gepast zou zijn voor het spel. Veel spelers vinden het juist een aanwinst.

Het computerspel The Godfather: The Game is in 2006 gelanceerd. Het is een van de spellen die op deze gelijknamige film is gebaseerd. Wat juist dit spel bijzonder maakt zijn de stemmen van de originele acteurs. Naast de stem van Marlon Brando zijn ook de stemmen te horen van James Caan (Sonny Corleone), Robert Duval (Tom Hagen) en John Martino (Paulie Gatto). Ook is Abe Vigoda te horen met de stem voor de rol van Salvatore Tessio.

Het overlijden van Brando

Rondom de stem van Marlon Brando was wel veel roering, omdat de gezondheid van Marlon Brando slecht was in de periode van de opname. In meerdere verklaringen is aangegeven dat zijn stem wel aanwezig is in het spel, maar dat niet alle zinnen uitgesproken worden door de stem van Brando. Helaas is door het uiteindelijke overlijden van Marlon Brando het niet mogelijk geweest alle sessies voor de stemopnamen door te lopen.

Gelukkig is de stem wel hier en daar te horen, wat het spel The Godfather: the Game nog authentieker maakt. Hierdoor raken spelers nog meer in de sfeer die The Godfather met zich mee brengt. In dit spel kunnen spelers hun eigen maffiakarakter opstellen, door bijvoorbeeld de fysieke bouw en de kleding van het karakter te bepalen.

De verhaallijnen

In dit spel ben je onderdeel van een verhaal dat zich afspeelt in 1936 en later een sprong naar 1945 maakt. Je volgt twee verhaallijnen van de hoofdpersoon Aldo. In het eerste verhaal volg je de rol van Aldo als getuige van een moord op Luca Brasi. Het tweede verhaal vertelt Aldo’s persoonlijke verhaal over zijn vriendschappen en zijn eigen daden. De missie is de eigendommen van de families over te nemen en de Don van de familie te worden.

Voltooi de missies

In totaal moeten de 18 missies voltooid worden uit de verhaallijn. Deze missies komen redelijk overeen met de verhaallijn uit de eerste film. Denk daarbij aan de aanvallen van andere families, het overnemen van eigendom en het plegen van moorden. In de film krijgt de speler te maken met het overnemen van kleine winkeltjes, illegale speelhallen, pakhuizen, familie landgoederen en transportbedrijven.

De heersende families

Meerdere families zijn namelijk eigenaar van zaken die verspreid staan in meerdere wijken. De speler leeft in de wijken Little Italy, Brooklyn, Midtown, Hell’s Kitchen en New Jersey. In totaal heb je te maken met vijf maffiafamilies, allemaal te onderscheiden in de kleur jas en een wapenschild. Het gaat om de volgende families:

  • De Corleone familie
  • De Barzini familie
  • De Tattaglia familie
  • De Cuneo familie
  • De Stracci familie

De Corleone familie is een van de bekendste families en die ook het meeste bijstaat van de film The Godfather. Ze zijn gesitueerd in de wijken Manhatten in Little Italy met Don Vito Corleone aan het hoofd. De familie Tattaglia uit Brooklyn is hun grootste tegenstander. De herkenbare kleur is zwart en met name de winkels in Little Italy vallen onder deze invloedrijke familie.

De Barzini’s zijn gelokaliseerd in Midtown. Dit is wel een van de rijkste buurten van New York. De kleur is groen en de Barzini familie is een van de rijkste en ook de machtigste families. Hun leider is Don Emilie Barzini.

In Brooklyn heerst de Tattaglia familie en daar zijn ze eigenaar van bijna iedere winkel en speelhal. Don Philip Tattaglia is het hoofd, maar Bruno Tattaglia wilt de Don van de familie worden en heeft een nauwe samenwerking met drugsbaron Virgil Sollozzo. De kleur van deze familie is lichtbruin.

Don Carmine Cuneo is de leider van de Cuneo familie in Hell’s Kitchen. Het is geen rijke familie. Hier en daar bezitten ze rijke casino’s en prostitutiezaken. De kleur is rood. Het is niet de meest invloedrijke familie, maar ze schuwen niet voor gewetenloze moorden.

Als laatste komt de Stracci familie uit de wijk New Jersey. Zij worden omschreven als de meeste geharde en wrede familie, te herkennen aan de kleur blauw. Laat je niet misleiden door de rust en schoonheid van de wijk. In de nachten zorgen de Stracci’s ervoor dat zij alleen heersen over de straten van New Jersey.

De rol van de speler

Als speler is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de families, de wijken, hun eigendommen en strategieën. Alleen op deze manier lukt het je om de missies een voor een te voltooien. Zorg ervoor dat jouw karakter zich staande weet te houden tussen de heersende maffiafamilies in New York en luister goed naar de aanwijzingen die zijn ingesproken door Marlon Brando, James Caan en Robert Duval.

Dit is niet zozeer de naam van het spel. De stem van Marlon Brando is te horen in het spel The Godfather: The Game. Zeer toepasselijk, al was er enige tijd twijfel of de stem geschikt en gepast zou zijn voor het spel. Veel spelers vinden het juist een aanwinst. Het computerspel The Godfather: The Game is in 2006 gelanceerd. Het is een van de spellen die op deze gelijknamige film is gebaseerd. Wat juist dit spel bijzonder maakt zijn de stemmen van de originele acteurs. Naast de stem van Marlon Brando zijn ook de stemmen te horen van James…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.48 ( 2 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.