De vijf beste smartphones voor gamers

Steeds vaker verschijnen er smartphones op de markt waarop je prima kan gamen. En gezien er steeds meer getalenteerde ontwikkelaars mobiele 3D-games lanceren, is dat natuurlijk goed nieuws. Met deze smartphones kan je niet alleen de beste mobiele games spelen, ze zorgen ook nog eens voor de uitstekende beelden en prestaties. Om deze reden hebben we een aantal smartphones op hun game-eigenschappen beoordeeld. Hierbij hebben we onder meer gekeken naar de beschikbaarheid in de app-store, de kracht van de componenten, de kwaliteit van hun schermen, de capaciteit van de batterij en de ondersteuning voor Virtual Reality (VR).

iPhone X

De iPhone X heeft een iets grotere batterij (2.716mAh) dan zijn voorgangers waardoor je langer kan gamen. Hiernaast biedt het 5,3-inch OLED-scherm veel schermruimte en heeft het een ongelooflijke contrastverhoudingen. Ook de beschikbaarheid van games in de app-store is uitstekend te noemen. Het gebeurt dan ook vaak genoeg dat de nieuwste games eerst voor de iPhone gelanceerd worden.

Galaxy S9 en S9 Plus

Vooral de krachtige chipset (Snapdragon 845 met Adreno 630-graphics processor) maken de Galaxy S9 en S9 Plus een uitstekende smartphone voor het gamen. Ook het 5,8-inch AMOLED display (S9) en de 6,2-inch AMOLED display (S9 Plus) bieden uitstekende mogelijkheden voor het mobiel gamen. Deze smartphones zijn ook uitgerust met Samsung Game Tools voor het maken van screenshots en het opnemen van gameplay. En natuurlijk moeten we ook niet vergeten dat Samsung indrukwekkende Gear VR-headsets op de markt heeft gezet.

Sony Xperia XZ2

De Sony Xperia XZ2 biedt met het 5.7-inch HDR-scherm (1080 x 2160) geweldige gaming-visuals. Hiernaast is deze smartphone, net zoals de nieuwste Galaxy-smartphones, uitgerust met dezelfde krachtige Snapdragon 845-chipset. De twee naar voren gerichte luidsprekers geven een hoogwaardige stereobeleving en de zware batterij (3.180 mAh) zorgt voor langdurig spelplezier. Uniek van de Sont Xperia XZ2 smartphone is het “Dynamic Vibration System” waardoor de gamebeleving aanzienlijk versterkt wordt.

Razer Smartphone

De Android gestuurde Razer smartphone is special ontwikkeld voor de mobiele gamer hetgeen zijn specificaties nog steeds bewijzen. Het draait op een Snapdragon 835 chipset die nog steeds lovenswaardige prestaties biedt. Het 5.7-inch QHD-scherm biedt door zijn hoge vernieuwingsfrequentie (120Hz) uitstekende visuele prestaties bij het gamen en de kolossale batterij (4.000 mAh) staat garant voor een lange gameplay. De Razer is ook uitgerust met de beste smartphoneluidsprekers die er zijn waardoor je werkelijk een gigantisch goed geluid kan genieten.

Google Pixel 2 XL

De grootste en beste smartphone van Google, de Pixel 2 XL, heeft ook alles wat nodig is om een geweldige gaming-smartphone te zijn. Het 6-inch pOLED scherm (1440 x 2880) biedt
Heldere beelden met een uitstekend contrast. De Snapdragon 835-chipset levert uitstekende en soepele spelprestaties voor de meeste mobiele games. Net zoals bij de Sony Xperia XZ2 heeft de Google Pixel 2 XL twee voorwaarts gerichte luidsprekers waardoor je kan genieten van een uitstekende stereo weergave. Een extra bonus is dat de grote 3,520mAh-batterij die garant staat voor lang speelplezier. Hiernaast biedt het Google Fi-netwerk Project een uitstekende verbinding bij het spelen van online games.

Prijzige smartphones

Het is duidelijk dat je redelijk diep in jouw portemonnee zal moeten tasten als je één van deze vijf gaming smartphones wilt aanschaffen. Natuurlijk spant de Apple iPhone X met zijn aanschafkosten van ongeveer € 1.000 de kroon. Ook voor de Google Pixel 2 XL, met een winkelwaarde van ongeveer € 900 zal je diep in de buidel moeten tasten. Maar ook de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus zijn met een winkelprijs van ongeveer € 800 niet de goedkoopste. De Sony Xperia XZ2 en de Razer smartphone zijn dan met de aanschafwaarde van ongeveer € 600 een stukje aantrekkelijker. Welke smartphone je ook wilt gaan gebruiken voor het mobiele gamen, het is een feit dat een echte gamer bereid is om meer uit te geven aan een smartphone om te gamen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.