Digitaal Jurassic World speelgoed van Mattel

Afgelopen zondag onthulde de speelgoedmaker Mattel haar nieuwe collectie Jurassic World-speelgoed op de New York Toy Fair. De verzameling prehistorische modellen is speciaal vervaardigd voor de film Jurassic World: Fallen Kingdom die vanaf 22 juni 2018 in de bioscoop te zien zal zijn. De prehistorische Jurassic World verzameling van Mattel omvat, naast een brede collectie Dinosaurussen, een groot aantal andere figuren zoals voertuigen, boten, helikopters en natuurlijk menselijke actiefiguren.

Een speelse verzamelwoede

Zoals het verleden al vaak genoeg bewezen heeft zijn verzamelbare actielijnen en dinosaurussen zijn altijd populair geweest. Dit jaar heeft Mattel echter veel aandacht besteedt aan de schaalgrootte van de collectie. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld de menselijke actiefiguren plaatsnemen in de verschillende voertuigen en steekt de Tyrannosaurus Rex werkelijk torenhoog boven de menselijke actiefiguren uit. Een grotere en gedetailleerde Tyrannosaurus Rex zal in het voorjaar op de markt komen en zal voor ongeveer € 40,- in de winkel liggen. De T-Rex maakt brullende geluidseffecten en kan zijn bek openen om andere figuren of wezens te grijpen. Een innovatie is de door de app geactiveerde staart waarmee andere actiefiguren vermorzeld of weggeworpen kunnen worden.

De Jurassic World-app (iOS en Android)

Aan de voeten van elk van de dinosaurussen is een tag die kan worden gescand in de gratis Jurassic World-app (iOS en Android). Hierdoor verschijnt een virtuele versie van de dinosaurus in het spel die vervolgens op verschillende manieren bediend kan worden. Met de mobiele app is men in staat om zaken zoals hun oogkleur, beweging en geluiden aan te sturen. Maar wat nog belangrijker is, je kan ze via de eenvoudige interface ook nog programmeren. Het geheel is natuurlijk zeer leerzaam omdat de gebruikers (kinderen) veel kunnen opsteken over de namen, de leefomgeving en de geschiedenis van elk schepsel.

Winkelprijzen

De zeer beweeglijke actiefiguren van de Mattel Jurassic World: Fallen Kingdom serie zullen vanaf dit voorjaar in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Hierbij moeten we wel vermelden dat alle actiefiguren in de meeste Jurassic films te zien zijn. De verschillende Stegosaurussen zullen in de winkel liggen in de prijsrange van € 3,50 tot € 15,- per stuk. De leukste en meest aandoenlijke actiefiguren zijn de uit het ei kruipende Dino’s die voor ongeveer € 15,- jouw eigendom kunnen worden. Voor de aanschaf van de reusachtige T-Rex moet je wel circa € 40,- betalen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.