Disney Junior-appisodes een schitterende cross-over tussen games en tv

Door de voortschrijdende digitale revolutie vervagen de grenzen tussen speelgoed, games en multimedia steeds meer. In de winkel positioneren deze producten zich vreemd genoeg in slechts één van deze sectoren. Recentelijk hebben de Disneystudio’s onder de naam ‘Junior-Appisodes’ nieuwe cross-over content ontwikkeld die de grenzen tussen deze markten nog meer laten vervagen. Deze Disney Junior-Appisodes bieden een mix van tv- en gamecontent door het aanbieden van interactieve populaire shows waarbij de jeugdige kijker via een app kan deelnemen aan de tv-show.

Deze week heeft Disney een nieuwe appisode onder de naam PJ Masks- game gelanceerd. Tijdens deze aflevering kunnen de jeugdige spelers diverse functionaliteiten leren gebruiken. Zo moeten ze de speelse bijvoorbeeld de Gekko-mobiel camoufleren, rotte eieren ontwijken en naar Owlette de uil zoeken. Door de combinatie van live content en het gebruik van een app, worden jeugdige kijkers aangespoord om te onderzoeken en creatieve oplossingen te bedenken. Deze combinatie biedt de jeugd een geheel nieuwe ervaring.

Door het geweldige succes van de eerste PJ Masks appisode heeft Disney deze week een vervolg gelanceerd. De tweede PJ Masks- appisode is gebaseerd op de tv-aflevering ‘Gekko en de verdwenen Gekko Mobile’. De basis voor deze appisodes worden gevormd door programma’s die zijn geschreven en geanimeerd voor de televisie. Bij de ontwikkeling zoekt een team van specialisten naar leuke potentiële interactieve momenten die geschikt zijn voor de appisode.

De Disney appisodes zijn verkrijgbaar via de app-store van Apple en Google. Een afzonderlijke appisode kan aangekocht worden voor ongeveer € 5,00 en een abonnement kan afgesloten worden voor ongeveer € 3,00 per maand. Voor dit bedrag krijgen kinderen en ouders toegang tot unieke interactieve content van de Disneystudio’s. De content van de show en de app daagt kinderen uit om interactief aan de appisode deel te nemen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.