Speluitleg Domino – Spelregels Domino

Wat is Domino?

Het spel Domino is gemaakt voor 2 tot 4 spelers en bestaat uit 28 dominostenen. Wanneer het spel door 2 personen wordt gespeeld krijgen beide spelers 7 stenen. 3 spelers krijgen ieder 6 stenen, en wanneer het spel met 4 personen gespeeld wordt krijgt iedere speler 5 stenen.

Speel hier je favoriete game

    loading games...

Speluitleg Domino

Het spel begint met dat alle stenen op tafel worden gelegd, met de ogen niet zichtbaar. deze moeten dan door elkaar gehusseld worden. Iedere speler moet dan een steen pakken en diegene met het hoogst aantal dubbele ogen mag het spel beginnen. Wanneer niemand een dubbele steen heeft gepakt moet diegene met de steen met het hoogst aantal ogen beginnen.

De stenen worden weer terug op tafel gelegd, de ogen niet zichtbaar. De stenen worden weer gehusseld en dan mag iedereen een aantal stenen pakken. Het aantal stenen dat je mag pakken hangt af van het aantal spelers. De speler die mag beginnen moet dan 1 van zijn stenen op tafel leggen. De volgende speler aan zet moet dan een steen met hetzelfde aantal ogen aan een van de uiteinden van de eerste steen leggen.

Als een speler geen passende steen heeft gaat de beurt naar de volgende speler. Het spel is beeindigd wanneer niemand meer een passende steen kan aanleggen. Elke speler telt dan de ogen op van zijn resterende stenen, deze tellen dan als strafpunten. De speler met de minste strafpunten heeft dan de ronde gewonnen. De winnaar mag dan ook meteen de volgende ronde beginnen. Het spel is beeindigd wanneer een speler 100 of 200 strafpunten in totaal heeft behaald. Elke ronde worden dus de ogen van de resterende stenen opgeteld. De uiteindelijke winnaar is diegene met de minste strafpunten.

Domino's Zigiz

Wanneer je stenen op het bord plaatst verdien je hiermee punten. Als het je lukt om alle zichtbare stenen weg te spelen krijg je extra punten.

Dit spel wordt gespeeld met 21 dominostenen. Iedere steen heeft 2 helften met een bepaald aantal ogen dat verschilt van 0 tot 6. Van elke cijfercombinatie is er maar 1 steen.

Wanneer je begint is het speelbord leeg. Je begint met 7 dominostenen onder het bord. Klik een steen aan en sleep hem naar het bord om het spel te beginnen.

Het is de bedoeling dat je stenen aanlegt, maar dit kan alleen als het aantal ogen op de helft van de nieuwe steen gelijk is aan een helft van de steen die op het bord ligt.

Wanneer je geen stenen meer kunt plaatsen krijg je automatisch meer stenen tot er wel weer een zet mogelijk is.

Je krijgt punten voor elke steen die je op het bord staat, het aantal punten is daarbij gelijk aan het aantal ogen op de steen. Als het je lukt om alle zichtbare stenen weg te spelen krijg je voor elke steen die nog niet in het spel zit en op de stapel liggen 10 punten.

Recensieoverzicht

Leuke weetjes over domino

het spel domino bestaat uit 28 verschillende stenen - 61%
Domino is zeer populair op het eiland Curaçao - 89%
dominos stenen worden ook gebruikt voor een domino baan waar ze een kettingreactie veroorzaken - 94%

81%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.29 ( 11 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7836.