Door de PS4 Pro wil ik geen PlayStation 5!

De afgelopen dagen waren er in de verschillende media weer talloze verhalen te vinden over de Playstation van Sony. En natuurlijk waren er weer genoeg verhalen die elkaar volledig tegenspraken. Maar ook de aankondigingen van de professionele managers van Sony gaven meer vragen dan antwoorden. Volgens John Kodera, de CEO van Sony, gaat de PS4 de laatste fase van zijn levenscyclus in. Maar diezelfde heer Kodera gaf ook duidelijk aan dat het nog zeker drie jaar zal duren voordat de volgende generatie PlayStation het levenslicht zal zien. Maar ik maak me daar niet druk om. Ik ben nog steeds dolgelukkig met mijn PlayStation 4 Pro!

De Innovatieve PS4 Pro en Xbox One

De PlayStation 4 Pro is nog steeds een unieke generatie spelconsole in de zin dat, zowel de box One en de PlayStation 4 niet alleen met een grotere harddrive werden gelanceerd maar ook nog eens een zeer fraaie vormgeving hebben en met behoorlijk krachtige hardware zijn uitgerust. Ik word nog steeds overweldigd door een euforisch gevoel als ik games zoals GoW, (God of War) Horizon Zero Dawn en anderen op mijn PlayStation 4 Pro speel. Maar ook door de games van andere producenten zoals Assassin’s Creed Origins en Battlefront 2 laten mij elke keer beseffen dat mijn PlayStation 4 Pro werkelijk een technisch wonder vertegenwoordigd.

Spectaculaire games voor de PS4 Pro

Toen ik in 2013 al aardig diep in mijn zakken heb moeten tasten om de PlayStation 4 aan te schaffen, heb ik ongeveer 18 maanden geleden nog eens flink moeten investeren om eigenaar te worden van de PlayStation 4 Pro. Dus wat mijn zakgeld betreft, heb ik voorlopig geen haast om mijn zuurverdiende zakcentjes opnieuw te gebruiken voor de aanschaf van een nog modernere PlayStation 5. En juist door de lange levenscyclus van ongeveer 6 jaar, heb ik geleerd om geduld te hebben als het gaat om de volgende generatie gameconsoles. Dus wat mij betreft mag Sony gerust alle tijd nemen voor het ontwikkelen van de PlayStation 5. Voorwaarde is wel dat er in de tussen liggende tijd nog genoeg gelijksoortige games als GoW, Horizon Zero Dawn, Assassin’s Creed Origins en Battlefront 2 verschijnen.

Speels geduld

Omdat de verkoop van games en accessoires voor de PlayStation 4 het uitstekend doet, is er voor Sony ook weinig reden om een volgende generatie gameconsoles op de markt te brengen. En ook al biedt Sony minder accessoires ten opzichte van de Xbox One, op het gebied van software maakt Sony dit meer dan goed. Natuurlijk kan het zo zijn dat die situatie in 2020 geheel anders ligt, maar dan heb ik tenminste genoeg tijd gehad om te sparen. En zeker als ze geweldige en spectaculaire games blijven produceren dan kom ik, ongeacht de beperkingen van de PlayStation 4 Pro, de komende twee tot drie jaar met speels gemak door.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.