EA Games lanceert het Origin Access Premier abonnement

Vandaag zal EA Games onder de naam ‘Origin Access Premier’ zijn abonnementsservice voor onbeperkt videogames spelen lanceren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week verklaarde CFO Blake Jorgensen dat EA deze abonnementsservice op 30 juli zal gaan lanceren. De kosten van het abonnement bedragen ongeveer € 15,00 per maand of € 99,00 per jaar.

Nieuwe titels vroegtijdig beschikbaar

Onder de naam ‘Origin Access’ heeft EA al een downloadservice waarbij verschillende oudere EA games gedownload kunnen worden. Dit abonnement is vergelijkbaar met het EA Access- abonnement voor Xbox One. Het nadeel van deze abonnementen is dat de abonnees een aantal maanden moeten wachten om nieuwe titels te kunnen downloaden. Zo is het populaire spel FIFA 18 nog steeds niet online beschikbaar. Wel is Origin Access onlangs begonnen met het toevoegen van titels van andere uitgevers dan EA, zoals de Batman Arkham- serie van Warner Bros. Origin Access is onlangs ook begonnen met het toevoegen van titels van andere uitgevers dan EA, zoals de Batman Arkham- serie van Warner Bros. Bij het nieuwe Origin Access Premier abonnement kunnen abonnees, naast de vele titels uit de bibliotheek, elke nieuwe EA-titel vijf dagen vóór de officiële releasedatum downloaden.

Rendement voor EA

Het Origin Access Premier abonnement is een logische keuze voor iemand die in de loop van het jaar twee of meerdere EA titels zal aanschaffen. Wat wel belangrijk is, is dat je de toegang tot deze titels verliest zodra jouw abonnement is verlopen. Om deze reden biedt het nieuwe abonnement veel rendement voor EA omdat het bedrijf steeds meer de focus legt op jaarlijkse of tweejaarlijkse series zoals FIFA, Madden en Battlefield. In de praktijk is namelijk al gebleken dat het merendeel van de spelers naar de nieuwe versie van het spel migreren zodra deze gelanceerd wordt.

Uitproberen van nieuwe games

De maandelijkse abonnementskosten van ongeveer 15 Euro is natuurlijk een goede manier om games te testen waarvan je niet zeker weet dat je ze langer dan een paar weken wilt spelen. Als je bijvoorbeeld Battlefield V of Anthem voor korte tijd wilspelen, dan is het Origin Access Premier abonnement een goede keuze waarmee je ongeveer op jaarbasis 45 Euro kunt besparen.

EA blijft een uniek uitgever

EA blijft de enige grote zelfstandige uitgever die een dergelijk abonnement aanbiedt. Zowel Microsoft (Xbox) en Sony (Playstation) bieden vergelijkbare mogelijkheden als abonnementsservice. Microsoft doet in essentie hetzelfde door middel van de Xbox Game Pass die op de eerste dag van lancering toegang biedt voor elke nieuwe titel van Microsoft. Deze nieuwe abonnementsservice van EA kan extra inkomsten genereren door het aantrekken van gamers die normaal gesproken minder aan games uitgeven dan de abonnementskosten bedragen. Maar ook legt EA hiermee de focus op de groep fanatieke gamers die een groot animo tonen bij de aanschaf van nieuwe titels.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3968.