Een nieuwe 4K TV voor het gamen

Nu we met de Playstation 4 Pro, de Xbox One S en de Xbox One X met hoge resoluties kunnen gamen en 4K video kunnen afspelen, wordt het de hoogste tijd om jouw gaming-TV up te graden. Zeker nu de 4K TV’s redelijk betaalbaar zijn geworden zal de kwaliteitssprong naar 1080p een niet al te grote aanslag op jouw financiën plegen.

Natuurlijk moet je bij de aanschaf van een nieuwe TV meerdere zaken overwegen. Zaken zoals bijvoorbeeld contrast, resolutie, kijkhoek, energieverbruik en wel of geen smart-TV zijn belangrijk bij de keuze van de TV. Maar omdat we hier ons alleen focussen op het gamen, is het van belang dat elke TV een gamepoort heeft met een lage latentie van bij voorkeur 35ms of minder. En ook omdat hoge resolutie belangrijk zijn voor het gamen, moeten zijn de beoordeelde TV voorzien van 4K en een gamepoort met een lage latentie. Op de oudere 4K tvbud’s ontbreekt deze combinatie van gaming hardware maar al te vaak. Voor een goede aansluiting heb je natuurlijk een HDMI 2.0-compatibele poort nodig op jouw spelconsole en TV zodat je kan profiteren van 4K weergave met 60 frames per seconde. Hierbij gebruik je als vanzelfsprekend een High Speed HDMI-kabel.

Sony Bravia X900E

Als het gaat om de beeldweergave, de resolutie, het kleurenpallet en de reactiesnelheid, dan is de Sony X900E echt een must voor de echte gamers. De TV is te verkrijgen met een beelddiagonaal van 55 en 65 inch en hebben natuurlijk voldoende aansluitingen voor de echte gamer. We weten allemaal dat Sony best een beetje prijzig kan zijn en daarom moet je rekening houden met een noodzakelijke investering tussen de € 1.400 en € 2.300

Samsung MU9000

De Samsung MU9000 smart-TV, die verkrijgbaar is met een schermdiagonaal van 49, 55 of 65 inch, biedt een geweldige beeldkwaliteit met een resolutie van 3840 x 2160 (4K) en zelfs 7680 × 4320 (8K) pixels. Natuurlijk heeft deze TV een gamepoort met een lage latentie en voldoende aansluitingen voor iedere gamefanaat. Bij aanschaf van deze TV moet je rekening houden met een investering tussen de € 1.100 en € 2.000.

Sony Bravia X800E

Voor de echte budgetiers onder de gamers is de Sony Bravia X800E een goede keuze. Deze TV biedt uitstekende 4K beeldkwaliteit en beschikt over de noodzakelijke aansluitingen voor de echte gamer. Deze TV is verkrijgbaar met een beelddiagonaal van 43, 49 en 55 inch. En bovenal tref je op de afstandsbediening een Google+ en een Netflix toets aan. Bij aanschaf van een Sony Bravia X800E met je rekening houden met prijzen tussen de € 750 en € 1.200.

Conclusie

De aanschaf van een goede 4K TV voor het gamen blijft altijd een zoektocht. De toonaangevende producenten zoals LG, Panasonic, Samsung en Sony brengen bijna wekelijks nieuwe modellen op de markt. Wat je de ene week koopt, is de volgende week eigenlijk alweer verouderd. Het belangrijkste bij de aanschaf van een nieuwe 4K TV is natuurlijk de beeldkwaliteit, het design en de functionaliteit. Als deze aan jouw wensen voldoen dan zal de zojuist aangeschaft 4K TV en zeker jouw gameconsole voor jou nooit ouderwets worden.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3817.