Een vrachtvol klassieke Sega-spellen komen naar de switch

Binnenkort zal er een uitgebreide bibliotheek aan klassieke Sega spellen als individuele downloads beschikbaar komen voor de Nintendo Switch. Dit werd onlangs door uitgever Sega Ages tijdens Sega Fes-evenement in Japan aangekondigd. Het gaat hier om een reeks populaire retro Sega-spellen die later dit jaar naar Noord-Amerika, Europa en Japan voor de eigenaren van de Nintendo Switch beschikbaar komen.

De eerste serie Sega Ages-titels zal deze zomer beschikbaar komen en zal bestaan uit vijf klassieke spellen. Het gaat hier om de twee spellen uit de Master System-versie (Phantasy Star en Alex Kidd in Miracle World), twee spellen uit de Genesis-versie (Sonic the Hedgehog en Thunder Force IV) en één spel uit de Arcade-versie (Gain Ground). De gehele collectie wordt onder de vlag van ‘Sega Ages’ vanaf de zomer wereldwijd uitgebracht De spellen werden ontwikkeld door M2, de ontwikkelaar van de Sega 3D Classics releases op de 3DS en vele andere retro-remakes. Volgens Sega zullen deze retrospellen voorzien zijn van nieuwe functionaliteiten. Welke functionaliteiten sit zijn, werd niet bekend gemaakt.

Sinds de jaren ’90 maakt Sega gebruik van de naam ‘Sega Ages’ voor ontwikkeling en distributie van de heruitgaven van zijn klassieke retro games. De eerste bundels die werden uitgegeven bevatte klassieke arcade games zoals Space Harrier, Afterburner en OutRun. Een andere serie die in Japan voor de Playstation 2 werd uitgebracht, staat bekend als Sega Ages 2500. Deze bundel bevatte de complete verzameling van de Phantasy Star- serie. Onder de naam ‘Sega Ages Online’ zal een bundel van 15 spellen beschikbaar komen voor de Nintendo Switch.

Het lijkt erop dat Sega keihard werkt aan een volledige comeback in de markt voor videospellen. Onlangs werd de Mega Drive Mini spelconsole aangekondigd, de eerste sinds de eeuwwisseling die door Sega op de markt wordt gezet. Ook werd onlangs bekend gemaakt dat de videospellen Shenmue I en Shenmue II later dit jaar voor de PlayStation 4, de Xbox One, en de PC uitgegeven zullen gaan worden. Hiernaast zal Sega ook een verzameling van 50 klassieke games voor de PlayStation 4 en de Xbox One lanceren. En alsof dat niet genoeg is, wordt er ook nog gewerkt aan het poorten van de Valkyria Chronicles voor de Nintendo Switch. Kortweg, deze strategie van Sega doet denken aan de lang vervlogen tijden van het 16-bit gamen.

Sega heeft geen exacte releasedatum of prijsinformatie voor de Sega Ages-spellen vrijgegeven. Maar de uitgever heeft wel een handvol schermafbeeldingen van deze games gedeeld, die je op de website van Nintendolife.com kan bekijken. Softwareontwikkelaars profiteren optimaal van de populariteit van de Switch door een groot aantal populaire games te poorten voor deze spelconsole. De klassieke line-up van Sega lijkt hierdoor aardig vorm te krijgen. Op dit moment kun je al een groot aantal klassieke Sega-games op Steam kopen voor ongeveer 5 Euro per stuk.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7836.