De Avontuurlijke Lara Croft uit Tomb Raider

Met het computerspel Tomb Raider maakte het publiek voor het eerst kennis met Lara Croft, het avontuurlijke vrouwelijke karakter dat de hoofdrol heeft in Tomb Raider. Als archeologe reist ze de hele wereld rond. Hierbij gaat ze geen enkele uitdaging uit de weg. Naast haar interesse in oude artefacten en mysterieuze plekken, houdt ze ook enorm van bergbeklimmen, schieten en skiën. Dit is allemaal een fantastische combinatie om een computerspel te creëren met een mooie vrouw, actie en archeologie.

Het witte doek

Na het computerspel zijn er ook films uitgekomen. De Tomb-Raider fans hadden nu de kans hun heldin ook op het witte doek te aanschouwen. De eerste film Lara Croft: Tomb Raider kwam in 2001 met Angelina Jolie in de hoofdrol als Lara Croft. Zij vertolkte de heldin ook in de tweede film Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life die uitkwam in 2003. In 2018 is er een derde deel uitgekomen, genaamd Tomb Raider, met daarin Alicia Vikander die Lara Croft speelt.

De internet games

Ook op het internet zijn volop games te vinden waar spelers de avonturen van Lara Croft kunnen volgen. Je maakt als eerste kennis met haar aristocratische achtergrond. Naast de reizen om de wereld, ontdek je ook haar huis in Engeland, bekend als Croft Manor. Deze is gelegen in Surrey, een plaats in Zuid-Engeland. In dit huis kan ze haar vaardigheden goed oefenen in haar gymzaal en trainingsparcours. In de immense bibliotheek kan ze haar kennis bijspijkeren en het binnenzwembad is een andere plek om haar lichaam te blijven trainen.

Het verhaal van Lara Croft

In haar huis heeft ze alle faciliteiten om zich voor te bereiden op haar archeologische reizen. Vanaf haar zestiende is Lara Croft al geïnteresseerd in archeologie. Vervolgens mag ze met een professor mee op reis in Azië. In 1984 begint ze haar eerste archeologische zoektocht naar de artefact Iris in Angkor, Cambodja.

Door een vliegtuigongeluk beseft Lara Croft dat reizen het beste bij haar past. Als enige overlevende na het ongeluk, was ze genoodzaakt twee weken te lopen naar het dichtstbij gelegen bergdorp. Na deze ervaring had ze er geen behoefte meer aan onderdeel te zijn van het upper-class-milieu waarin ze was opgevoed.

Ondanks het protest van haar vader stopt Lara Croft haar reizen niet. Het computerspel neemt de spelers mee naar haar ontdekkingen over de hele wereld. Samen met haar bereiken ze schatrijke vondsten als de Dolk van Xian, het mythische zwaard Excalibur, de Steen der wijzen, de Doos van Pandora en de Osiris-codex.

Haar vrouwelijke voorkomen

Een van de redenen dat Lara Croft een gedenkwaardig game-karakter is, is haar vrouwelijke en stoere voorkomen. Hoewel het karakter een krachtige uitstraling heeft, trekken haar vrouwelijke kenmerken ook behoorlijk de aandacht. Met name over de borstomvang zijn er veel discussies ontstaan. Lara Croft-fans beweren dat haar borstomvang op een of andere manier steeds groter geworden is met de jaren. Volgens de makers van het spel, komt dat meer door de geavanceerde software en technologie van de spellen. Om deze reden is wel besloten haar borstomvang te verkleinen.

Ga mee met Lara Croft

De Tomb Raider – games zijn verkrijgbaar in de winkels. Online is het mogelijk kennis te maken met de wereld van Lara Croft. Ontdek hier of je net zo avontuurlijk bent als Lara Croft. Wie weet word je als speler ook gefascineerd door de oude archeologische artefacten, mysterieuze en mythische plekken op de wereld. Wat nog leuker is, is dat je zelf in de huid kruipt van Lara Croft. Je wordt zelf de archeologe en jij moet op zoek naar de artefact. Er wordt dus ook iets gevraagd van je vindingrijkheid om de meest verborgen schatten te vinden. Deze liggen vaak op de meest onmogelijke plekken, waardoor de sportieve kwaliteiten van Lara Croft nodig zijn.

Rennen, klimmen en vechten

Klimmen, zwemmen en rennen zijn noodzakelijke acties om in de meest vreemde plekken te komen. Wanneer je een plek hebt bereikt, moet je al je krachten en kennis gebruiken om de schat tevoorschijn te halen. Daarnaast komt Lara Croft vijanden tegen die juist haar willen tegen houden. Haar martial-arts kunsten komen daarbij goed van pas. Door vakkundig te vechten en zo nodig haar wapens te gebruiken, weet ze uiteindelijk de plek te bereiken waar de schat ligt.

Als speler moet je dit allemaal weten te beheersen en toe te passen. Wat gebruik je wanneer? Welk pad ga je lopen en hoe snel en behendig ren en klim je door de omgeving van Peru, Griekenland, Thailand en Egypte? Als speler verander je snel genoeg tot een vindingrijke avonturier die maar al te graag de oude schatten wilt bereiken.

Met het computerspel Tomb Raider maakte het publiek voor het eerst kennis met Lara Croft, het avontuurlijke vrouwelijke karakter dat de hoofdrol heeft in Tomb Raider. Als archeologe reist ze de hele wereld rond. Hierbij gaat ze geen enkele uitdaging uit de weg. Naast haar interesse in oude artefacten en mysterieuze plekken, houdt ze ook enorm van bergbeklimmen, schieten en skiën. Dit is allemaal een fantastische combinatie om een computerspel te creëren met een mooie vrouw, actie en archeologie. Het witte doek Na het computerspel zijn er ook films uitgekomen. De Tomb-Raider fans hadden nu de kans hun heldin ook…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.5 ( 2 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.