Spelregels en uitleg van het kaartspel Ezelen

Spelregels Ezelen

Ezelen is een leuk kaartspel voor 4 tot 8 spelers met als doel om 4 dezelfde kaarten in je hand te krijgen. Van te voren spreken de spelers een gebaar af dat aangeeft dat iemand 4 dezelfde kaarten heeft. Wanneer iemand dat gebaar maakt geeft dat dus aan dat hij/zij 4 dezelfde kaarten heeft en dan moet er gereageerd worden.

Speel hier je Favorite Game

Spelregels Ezelen

De speler die als laatste reageert krijgt een letter toegekend. De eerste letter is de E van ezel. Dit gaat zo door totdat iemand alle letters van het woord ezel heeft, wanneer dit zo is is de speler de EZEL. Vaak gaat dit dan gepaard met leuke opdrachten die gedaan worden.

Er is ook een echt kaartspel uitgekomen dat Ezelen heet. In dit spel zitten 4 Ezels, deze moeten zo snel mogelijk gepakt worden wanneer er iemand 4 dezelfde kaarten heeft. Als je te laat bent bent, ben je de Ezel! De kaarten hebben vrolijke afbeeldingen van dieren. Maar Ezelen kan ook gespeeld worden met een normaal set speelkaarten.

Benodigdheden:

  • Kaarten

  • Papier

  • Pen

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Spelverloop

Het spel begint met het sorteren van de kaarten. Wanneer er met 4 spelers gespeeld wordt moeten alle Azen, Vrouwen, en boeren uit het kaartspel gehaald worden, alleen met deze kaarten wordt het spel gespeeld.

Vervolgens worden de kaarten goed geschud en verdeeld onder de 4 spelers. De spelers beslissen dan ieder voor zich welke kaarten ze willen verzamelen, en uiteindelijk 4 dezelfde kaarten te krijgen.

De spelers schuiven dan om de beurt telkens een kaart die ze niet nodig hebben naar de speler links van hem. Dit gaat net zolang door totdat een speler 4 dezelfde kaarten heeft. Wanneer dit het geval is moet het gebaar dat van te voren afgesproken is gemaakt worden.

Dit kan bijvoorbeeld een hand op tafel plaatsen zijn of 1 keer in je hand klappen of je hand opsteken, het kan vanalles zijn. Als het maar goed wordt afgesproken van te voren zodat er geen misverstanden ontstaan. De speler die het gebaar als laatste gemaakt heeft krijg dan de letter E.

De volgende keer als dezelfde speler verliest krijg hij dus de letter Z, dit gaat zo door totdat iemand de EZEL is. De ezel moet dan een opdracht uitvoeren. Deze kan van te voren zijn afgesproken of erna verzonnen worden.

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Sinds 2017 is Nederland bekend geworden met de fidget spinner. Het is een kleine gadget dat eruit ziet als een werper met drie spaken. Iedere spaak heeft een rond gat, die gebruikt kan worden om de fidget spinner te bewegen. Voor ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Ezelen

Ezelen is een leuk kaartspel voor kinderen. - 76%
Het is een spel die je kan spelen wanneer je niet veel tijd hebt, ook is het makkelijk mee te nemen op vakantie. - 67%
Het is makkelijk om zelf leuke kaarten te maken en daarmee te ezelen. - 95%

79%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.4 ( 9 stemmen)

Kaartspellen spelen

Pol

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 1736.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?