Speluitleg Fish-Inn – Spelregels Fish-inn – Fish-inn spelen

Speluitleg Fish-Inn

Het doel van het Puzzel spel Fish-Inn is om de aquaria van de gele vissen over te nemen en je weg naar boven te spelen.

Speel hier je favoriete games

 • Classic Pac
  Classic Pac
 • Wallpaper Connect
  Wallpaper Connect
 • Treasures of Atlantis
  Treasures of Atlantis
 • Triple Mahjong
  Triple Mahjong
 • Klondike Solitaire
  Klondike Solitaire
 • Disc Pool 2 Player
  Disc Pool 2 Player
 • Stronghold Solitaire
  Stronghold Solitaire
 • China Tower Mahjong
  China Tower Mahjong
 • Letter Mix
  Letter Mix
 • Shanghai Dynasty
  Shanghai Dynasty
 • Glow Jongg
  Glow Jongg
 • Jungle Collapse
  Jungle Collapse
 • Lost in Time
  Lost in Time
 • Valentine
  Valentine
 • Close Jungle Solitaire
  Close Jungle Solitaire

Bekijk meer spellen

Fish-Inn spel uitleg

Het is de bedoeling om met je oranje vissen, de aquaria van de gele vissen over te nemen. Dit doe je door de dobbelstenen te gooien. Als alle gele vissen zijn weggespeeld komen daar jouw oranje vissen voor in de plaats. Je kiest een aquarium beweegt er met je muis over en klikt op de oranje pijl die dan zal verschijnen.

Dan krijg je een kaart te zien waarop staat met hoeveel oranje vissen, je een aantal gele uitdaagt. Op deze kaart gooi je ook met de dobbelstenen.

De gele vissen zullen als eerste de dobbelstenen gooien, altijd met twee dobbelstenen, tenzij er maar één gele vis in het aquarium zit, dan gooit deze met een enkele dobbelsteen.

Daarna ga jij kiezen met hoeveel dobbelstenen jij gaat gooien. Wanneer jij meer dan 2 oranje vissen hebt kun je gooien met 2 of 3 dobbelstenen. Heb je 2 oranje vissen, dan kun je kiezen uit 1 of 2 dobbelstenen, en wanneer je maar 1 oranje vis hebt kun je maar met 1 dobbelsteen gooien.

Jouw worp en die van de gele vissen zullen dan met elkaar vergeleken worden, eerst wordt jouw hoogste dobbelsteen met die van de gele vissen vergeleken. Is het aantal ogen van jouw dobbelsteen hoger, dan speel je 1 gele vis weg. Is het aantal ogen van hoogste dobbelsteen van de gele vissen, gelijk aan, of hoger dan dat van jou, dan verlies jij 1 oranje vis. Wanneer beide partijen met meer dan 1 dobbelsteen hebben gegooid, word bovenstaande herhaald.

Alle dobbelstenen worden met elkaar vergeleken. Wanneer jij met 1 dobbelsteen gooit, en de tegenstander met 2 of 3, worden alle dobbelstenen vergeleken met jouw dobbelsteen.

Fish-Inn spel uitleg

Het aantal dobbelstenen staat voor het aantal vissen, dat betekent dat je dus ook altijd dit aantal vissen kunt verliezen . Dit geldt voor beide partijen.

1: Visje tegenspeler

2: Worp tegenspeler

3: Joker dobbelstenen

4: Worp speler

5: Visje speler

6: Werp knoppen 

In bovenstaande spelsituatie hebben de gele vissen een 3 en een 1 geworpen (zie foto 1). De speler kiest om met drie dobbelstenen te werpen. De uitkomst van zijn worp is 5,5,1. De hoogste dobbelstenen worden eerst met elkaar vergeleken (zie plaatje 2). Omdat de 5 van de oranje vissen hoger is dan de 3 van de gele vissen, verliezen de gele vissen één visje. Omdat de tweede 5 van de oranje vissen ook hoger is dan de 1 van de gele vissen, verliest geel wederom één visje. In totaal heeft geel na deze worp 2 visjes verloren.

Met het wegspelen van 1 gele vis verdien je 5 punten. Elk overwonnen aquarium, levert 25 punten op. En als je in een rij alle aquaria hebt overgenomen verdien je hiervoor bonuspunten. 1e rij: 50 punten 2de rij: 100 punten 3de rij: 150 punten 4de rij: 250 punten

Als je het tot helemaal boven aan redt, krijg je 5 punten voor elke overgebleven oranje vis.

Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Fish inn

Het spel is gebaseerd op kans, dus het kan goed gaan of slecht gaan, zonder dat je dat in de hand hebt. - 75%
Fish Inn is op verschillende websites te spelen, op de website van Zigiz kan je met echt geld spelen. - 69%
Er spelen verschillende factors mee, zoals bonussen en jokers. - 85%

76%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.44 ( 8 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7945.