Foxnext Gaming

Fox, het gigantische mediaconcern van Rupert Murdoch, is in ons land vooral bekend door de zender Fox Nederland en de verschillende Fox Sports kanalen. Hiernaast speelt het bedrijf, met de dochterondernemingen 20th Century Fox en Fox Entertainment Group, een belangrijke rol in de wereldwijde filmindustrie. Echter heeft de Fox Entertainment Group nu aangekondigd dat zij een belangrijke rol willen spelen in de goed verdienende gaming industrie.

Foxnext:

In januari 2017 werd dochtermaatschappij Foxnext opgericht door de Fox Entertainment Group. Dit bedrijf gaat nauw samenwerken met de andere dochtermaatschappijen 20th Century Fox en de Fox Networks Group. Het bedrijf moet verder borduren op de successen van de mobiele games ‘The Simpsons: Tapped Out’, ‘Family Guy’ en ‘Ice Age’ en het videospel ‘Alien’. Ook zal het bedrijf verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en publiceren van videogames en de exploitatie van de verschillende Fox amusementsparken. De eerste grote stap in de wereld van gaming is al gezet door het aanstellen van Salil Mehta, een voormalig directielid van NBC Universal en The Walt Disney Company. Een tweede stap was de overname van de Aftershock Studios, die bekend staat door de ontwikkeling van mobiele games gebaseerd op grote Hollywood titels zoals ‘Star Wars’, ‘The Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’.

Avatar:

Door de overname van de Aftershock Studios heeft Foxnext de beschikking over een uitstekend stuk gereedschap om de eigen grote Hollywood titels naar de gaming markt te brengen. Foxnext zal verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en publiceren van een videospel dat gebaseerd is op de succesfilm ‘Avatar’ van 20th Century Fox. Natuurlijk zal in de loop van het jaar ook het vervolgdeel van deze film gelanceerd worden. Een ideaal moment om het videospel ‘Avatar’ te lanceren. Dit strategische voordeel biedt Fox de mogelijkheden om de aanwezigheid van de blauwe Na’vi op de maan van Pandora nog winstgevender te maken.

Sport:

Binnen de Fox Entertainment Group zijn diverse dochterondernemingen te vinden die gespecialiseerd zijn op het gebied van sport. Zo vinden we in Nederland bijvoorbeeld Fox Sport en Fox Sports International terwijl in Fox Sports in de Verenigde Staten verantwoordelijk is voor de verslaggeving van praktisch alle toonaangevende sporten. Hier speelt de samenwerking met Microsoft (Xbox), Sony (Playstation) en Nintendo (Portable Consoles) een belangrijke rol. Omdat de vraag naar sport videogames voor deze markt is nog steeds groeiende is, hebben deze vier bedrijven afgesproken dat zij hun inspanningen op het gebied van mobiele en online gaming gaan versterken.

Content voor gaming:

Het lijkt erop dat de Fox Entertainment Group de lucratieve gaming markt dus op waarde inschat. Echter het beschikken over de rechten van unieke media content is nog geen garantie voor succes in de gaming markt. Zo heeft de Walt Disney Studios vorig jaar zijn niet rendabele gaming divisie moeten sluiten. Een geluk bij een ongeluk is dat het in licentie geven van content zeer winstgevend voor de Walt Disney Studios is. De huidige traditie in deze markt is dat de werelden van gaming en traditioneel entertainment steeds meer in elkaar overvloeien. Zo heeft Activision zijn eigen filmstudio opgericht voor de productie van een serie films op basis van hun bestverkopende videospel ‘Call of Duty’.

Fox, het gigantische mediaconcern van Rupert Murdoch, is in ons land vooral bekend door de zender Fox Nederland en de verschillende Fox Sports kanalen. Hiernaast speelt het bedrijf, met de dochterondernemingen 20th Century Fox en Fox Entertainment Group, een belangrijke rol in de wereldwijde filmindustrie. Echter heeft de Fox Entertainment Group nu aangekondigd dat zij een belangrijke rol willen spelen in de goed verdienende gaming industrie. Foxnext: In januari 2017 werd dochtermaatschappij Foxnext opgericht door de Fox Entertainment Group. Dit bedrijf gaat nauw samenwerken met de andere dochtermaatschappijen 20th Century Fox en de Fox Networks Group. Het bedrijf moet verder…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.25 ( 1 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3929.