Speluitleg om het kaartspel Freecell te spelen

Speluitleg Freecell

Freecell is een bekend kaartspel dat een bekende variant is op patience. Je kunt het kaartspel ook online spelen als je wilt!

Speel hier je Favorite Game

Het begin van Freecell

Het doel is dat je alle kaarten op volgorde legt van hoog naar laag, je kunt het spel alleen spelen en het behoort tot de categorie kaartspellen. Je hebt hierbij in totaal 52 kaarten nodig, deze worden verdeeld in 8 stapels kaarten. 4 stapels van 7 kaarten links en 4 stapels van 6 kaarten rechts ernaast.

Alle kaarten worden ”open” neergelegd.
In tegenstelling tot Patience/Solitaire zijn hier dus alle kaarten al zichtbaar. Boven alle 4 de linkse rijen ligt een vakje open (een vrije cel) waar maximaal 1 kaart neergelegt mag worden om hem daar tijdelijk ”op te slaan”. Boven alle 4 de rechtse rijen blijft een vakje open waar de kaarten uiteindelijk gesorteerd gaan worden op volgorde van laag naar hoog.

Het spel Freecell begint door zoveel mogelijk kaarten te verplaatsen naar een positie onder een kaart met een hogere waarde en een andere kleur. Het gaat van hoog naar laag, bijvoorbeeld een acht (zwart), een 7 (rood), een 6 (zwart), een vijf (rood), een 4 (zwart), een 3 (rood) en een 2 (zwart). Je mag meerdere kaarten tegelijkertijd verplaatsen.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Dit is afhankelijk van het aantal vrije cellen die nog open staan. Deze dien je wel zoveel als mogelijk leeg te houden. Als je vier open cellen hebt dan wil dat zeggen dat je vier kaarten tegelijkertijd mag verplaatsen, als je er drie open hebt dan mag je dus drie kaarten tegelijkertijd verplaatsen en ga zo maar door. Deze kaarten moeten op de 4 vrije vakken boven de rechtse kolommen worden neergelegd als zij vrij komen. Dit gaat in volgorde van laag naar hoog, eerst de aas en dan de twee tot en met de koning (heer).

In elk vak rechtsboven moeten wel alle kaarten van dezelfde kleur liggen.Ze moeten dus op kleur gesorteerd worden. Het spel is pas afgelopen als alle kaarten op de rechter stapels liggen. Aan het einde liggen dus de vier koningen (heren) bovenaan de 4 stapels.

Online Freecell

Als je patience een leuk spel vindt, dan zul je Freecell ook een leuk spel vinden. Het is een leuke variant en je kunt hier veel tijd mee doorkomen. Het voordeel dat je online Freecell kunt spelen is dat je niet zelf alle kaarten neer hoeft te leggen, maar met een paar drukken op de muisknop kun je aan de slag. Dit bespaart je natuurlijk tijd, maar het gaat er om dat je de regels kent en aan de slag kunt met dit leuke kaartspel!

We wensen je veel plezier met Freecell!

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Sinds 2017 is Nederland bekend geworden met de fidget spinner. Het is een kleine gadget dat eruit ziet als een werper met drie spaken. Iedere spaak heeft een rond gat, die gebruikt kan worden om de fidget spinner te bewegen. Voor ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Freecell

Freecell word standaard bij Linux en Windows systemen meegeleverd. - 91%
Er zijn meerdere varianten van patience, waaronder: Freecell, Solitaire, Klondike, Spider Solitaire etc - 80%
Je kunt het spelletje op alle systemen doen. - 85%

85%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.42 ( 12 stemmen)

Kaartspellen spelen

Pol

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 1736.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?