Gaat Microsoft ons verrassen op de Gamescom in Augustus?

Nog geen jaar na de lancering van de Xbox One X lijkt Microsoft binnenkort nieuwe hardware te gaan lanceren. In een blog liet het bedrijf weten dat zij dit jaar op Gamescom in Duitsland aanwezig zal zijn. Op zich weinig schokkend nieuws, echter zal Microsoft ook een speciale aflevering van Inside Xbox hosten op deze beurs. Naast het nieuws en de nieuwe games zal het bedrijf, volgens eigen zeggen, ook ‘geheel nieuwe Xbox-hardware en accessoires presenteren. De livestream zal op dinsdag 21 augustus om 10.30 uur in de ochtend worden uitgezonden.

Geen next-gen Xbox console

Om het geheel nog mysterieuzer te maken biedt Microsoft zelfs niet de vaagste hints over wat het specifiek gaat presenteren tijdens de stream. Om de grootste optimisten gelijk de mond te snoeren, het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat Microsoft de next-gen Xbox-console zal gaan presenteren. Een recentelijk rappoort dat onlangs was uitgelekt, heeft bevestigd dat Microsoft op zijn vroegst in 2020 de nieuwe Xbox console zal gaan presenteren.

Games en hardware

Het is meer waarschijnlijk dat Microsoft tijdens deze livestream nieuwe versies en bundels voor de Xbox One S en Xbox One X zal gaan lanceren. Op het gebied van hardware kan men vermoedelijk de introductie van de nieuwe Xbox Elite Wireless Controller verwachten. De ontwikkeling van deze controller werd begin dit jaar naar het grote publiek gelekt. Maar sinds januari is er geen definitief bewijs geleverd over het bestaan van deze nieuwe controller. En omdat het bedrijf op de onlangs gehouden E3 conferentie geen enkel woord heeft gerept over deze nieuwe controller, is de komende Gamescom met honderdduizenden bezoekers misschien wel de perfecte gelegenheid om dit te doen.

Nieuwe Xbox Elite controller?

In oktober 2015 lanceerde Microsoft de eerste Xbox Elite-controller die voor een klein 150 Euro in winkel lag. Deze premium controller is voorzien van verwisselbare thumbsticks en D-pads, optionele paddels, hair trigger locks en de mogelijkheid om bedieningsknoppen toe te wijzen aan specifieke functies. Volgens de geruchten zal de nieuwe versie van deze premium controller het opladen via USB-C gaan ondersteunen en zal het verschillende nieuwe opties bieden. Eén van deze opties is het schakelen tussen drie verschillende profielen. Volgens insiders zal de nieuwe Xbox One Elite controller meer een cosmetische upgrade van het design vertegenwoordigen dan dat het nieuwe hardware zal bevatten. Op zich ook wel logisch omdat de eerste Xbox One Elite controller al behoorlijk volgepakt zat met toeters en bellen.

Officieel commentaar Microsoft

In een commentaar van Microsoft wordt gemeld dat er verwarring is ontstaan omdat insiders een blog op Xbox Wire en een blog op Major Nelson met elkaar verwisseld hadden. Volgens de woordvoerder van Microsoft zullen er op de Gamescom nieuwe Xbox One bundels en accessoires gelanceerd gaan worden. Echter geeft men wel aan dat we niet te veel moeten hopen op groot nieuws op het gebied van hardware.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.