Gamen voor een betere toekomst

Dat de ontwikkelingen in de internettechnologie erg hard gaat, is een bekend feit. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze innovatieve technologie ook in andere vakgebieden hun toepassing vinden. Zo worden de grafische toepassing bijna op dagelijkse basis verbeterd met als gevolg dat de wetenschappers voor deze grafische technologie een toepassing hebben gevonden in de astronomie (Sterrenkunde). Sterker nog: Deze grafische technologie heeft het mogelijk gemaakt om nieuwe astronomische ontdekkingen te doen.

Snel draaiende pulsars:

Door de adoptie van een innovatieve speltechnologie hebben astronomen twee snel draaiende pulsars in onze Melkweg ontdekt. Als een ster met ongeveer acht maal de massa van onze eigen zon afsterft als een supernova blijft er uiteindelijk een kleine snel draaiende neutronenster over. Deze kleine neutronenster zendt elektromagnetische straling uit die we op aarde waarnemen als pulsen. In vroeger tijden dacht men eerst dat dit radiosignalen van buitenaardse beschavingen waren, echter door latere ontdekkingen werd dit weerlegd.

Grafische processoren:

Een grafische processing unit (GPU) is speciaal ontwikkeld als processor die alleen grafische taken afhandeld. Door deze taken van de Centrale Processing Unit (CPU) over te nemen wordt de CPA sterk ontlast en wordt video in een hogere kwaliteit afgespeeld. De Grafische processors die door de astronomen zijn gebruikt waren speciaal ontworpen voor 3D-games. Deze GPU’s zijn natuurlijk programmeerbaar en kunnen tegelijkertijd duizenden grafische berekeningen uitvoeren. Data verzameld door de Fermi Gamma-ray Space Telescoop van de NASA werd door deze Grafische processor opnieuw geanalyseerd. Als resultaat kwamen twee nog niet eerder ontdekte pulsars tevoorschijn.

Andere applicaties:

Natuurlijk zijn de GPU’s niet de enige technologische innovaties die hun toepassing in de wetenschap gevonden hebben. Er zijn tal van andere voorbeelden waarbij game technologie door de wetenschap geadopteerd werd. Zo maakt men bij het SETI project (Search for Extra Terrestial Intelligence) gebruik van communicatie protocollen die aanvankelijk voor het online gamen bedoeld waren. In ziekenhuizen maakt men weer gebruik van innovatieve muizen en joysticks die uit de gaming markt komen. Weer een ander, voor de hand liggende applicatie, is de 3D technologie die in zeer veel verschillende technologische segmenten hun toepassing gevonden hebben. Ook op het educatieve vlak maken scholen en universiteiten veelvuldig gebruik van innovatieve technologie die uit de gaming markt afkomstig is.

Toekomst:

De technologische ontwikkelingen in de gaming markt volgen elkaar in een razend tempo op. Vooral door de enorme groei van het game segment en de enorme investeringen die in dit segment gedaan worden, zullen deze innovaties als maar in een sneller tempo het levenslicht zien. De verwachting is dan ook dat de andere technologische segmenten volop zullen profiteren van nieuwe game technologieën. Dus bedenkt, als je aan het (online) gamen bent, dat je dit doet voor een betere toekomst!

Dat de ontwikkelingen in de internettechnologie erg hard gaat, is een bekend feit. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze innovatieve technologie ook in andere vakgebieden hun toepassing vinden. Zo worden de grafische toepassing bijna op dagelijkse basis verbeterd met als gevolg dat de wetenschappers voor deze grafische technologie een toepassing hebben gevonden in de astronomie (Sterrenkunde). Sterker nog: Deze grafische technologie heeft het mogelijk gemaakt om nieuwe astronomische ontdekkingen te doen. Snel draaiende pulsars: Door de adoptie van een innovatieve speltechnologie hebben astronomen twee snel draaiende pulsars in onze Melkweg ontdekt. Als een ster met ongeveer acht maal de massa van…
Recensieoverzicht

Blog feitjes:

Video games zijn een miljoenen industrie, zo blijven steeds nieuwe technologie krijgen. - 85%
GPU's zijn ook goed te gebruiken bij het mijnen van bitcoins, omdat de sterker zijn dan CPU's - 93%
Zo zie je maar waar het gamen wel niet goed voor is. - 80%

86%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.62 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 6756.