Simpele balspellen voor in de buitenlucht!

Soms is het even zoeken welke balspellen leuk zijn om te doen in de buitenlucht. Het dienen spellen te zijn die makkelijk en laagdrempelig te spelen zijn met alleen een bal. Wij zetten onze twee favoriete spellen onder een rijtje en leggen de spelregels uit. Alvast veel plezier!

Stoepranden

Stoepranden is één van onze favoriete spellen. Dat komt vooral omdat het komt door de simplistische stijl. Dit spel speel je met twee personen. Het enige wat je nodig hebt is een bal die goed stuitert (volleybal op voetbal) en 2 trottoirs die tegenover elkaar liggen. De simpelste vorm is de vorm waarbij je 10 punten moet halen om te winnen.
Wanneer de bal tegen de stoeprant aankomt en terugrolt of stuitert, is het 1 punt waard.

Wanneer de bal tegen de stoeprant stuitert en gevangen wordt door dezelfde persoon zijn het dubbele punten waard. We hebben een winnaar als iemand de 10 punten haalt. Dit kan natuurlijk ook varieren met een puntenaantal van 20, 30 etc.

Variant van het origineel

Een leuke variant is doorlopen, nadat men de bal op de stoeprand gegooid heeft. Als de bal de stoeprand raakt en terugkomt zonder de grond aan te raken, mag de werper richting de bal gaan om de bal op te vangen. Als dat je lukt mag je de bal nogmaals gooien van dichtbij, wat het simpeler maakt. Als de speler die doorloopt na het werpen de bal mist, dan probeert de tegenstander hem/haar af te gooien zoals bij trefbal. Als dat lukt gaan de punten naar de werper.

Voetbalspel – Tienen (3+ spelers, hoe meer hoe beter)

Tienen is, als grote voetballiefhebber, tevens één van onze favoriete (straat)spellen. Het spel is heel simpel en met een bal overal uit te voeren. Als er geen doeltje is volstaat een muurtje of attributen die palen vormen ook. Er zijn een hoop varianten op maar wij geven aan hoe wij dit in het verleden altijd uitvoerden.

Alvorens je begint ga je onderhandelen. Het bekende zinnetje als ‘ik keep voor 15 punten’ galmt nog door in onze trommelvliezen over de spelende straten. De persoon met het laagste bod gaat in het doel staan.
De spelers proberen de bal met elkaar hoog te houden. De bal mag vervolgens alleen op goal worden geschoten als de bal van 1 of meerdere medespelers hoog afkomstig is.

Puntenaantal

– Bij een normale goal gaat er 1 punt bij de keeper af.
– Bij een omhaal gaan er 3 punten af
– Bij een familiegoal (allemaal aangeraakt) 2
– Bij een kopbal ook 2

Wanneer de bal naast of over gaat, rouleer je door en gaat de speler die gefaald heeft op goal staan. Als de bal op de paal of lat wordt geschoten verdient de speler een ‘voetje’. Een voetje is een joker en kan men inzetten als je op goal moet staan door een falend schot (over of naast).
Er is nog een andere manier om niet meer op goal te staan. Als de keeper de bal vangt rouleer je tevens door! De keeper kan dan vlug de bal in de lucht gooien zodat er punten afgaan bij de volgende keeper.

Zo ga je door totdat iemand 0 punten heeft. Het leukste hieraan is om de desbetreffende persoon goed raak te schieten door het bekende ‘kontje kick’. Keihard allemaal op zijn reet trappen met de bal dus!

Soms is het even zoeken welke balspellen leuk zijn om te doen in de buitenlucht. Het dienen spellen te zijn die makkelijk en laagdrempelig te spelen zijn met alleen een bal. Wij zetten onze twee favoriete spellen onder een rijtje en leggen de spelregels uit. Alvast veel plezier! Stoepranden Stoepranden is één van onze favoriete spellen. Dat komt vooral omdat het komt door de simplistische stijl. Dit spel speel je met twee personen. Het enige wat je nodig hebt is een bal die goed stuitert (volleybal op voetbal) en 2 trottoirs die tegenover elkaar liggen. De simpelste vorm is de…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.35 ( 2 stemmen)

Geen Opmerkingen

Leave a Reply

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief: We geven namelijk onder onze nieuwsbrief aanmeldingen een nieuwe ‘Apple iPad 128 GB Wifi Space Gray’ weg!

Pol

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 547.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?