Google Play Store gaat gok apps aanbieden

Als experiment gaat Google vanaf 1 september aanstaande in Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk de ban op gokspellen, waarbij gebruikers voor echt geld kunnen gokken, opheffen. Over het opheffen van de ban heeft het bedrijf e-mails verzonden aan gokbedrijven in de eerdergenoemde landen. In het verleden hadden deze bedrijven alleen de mogelijkheid om hun gok apps via de eigen website of via ‘third-party’ bedrijven aan te bieden. Onlangs werden de ‘third-part’ websites werden eerder dit jaar gesloten waardoor deze bedrijven puur afhankelijk waren van hun eigen website. Doordat de Google Play Store nu deze gok apps in bepaalde afgeschermde Europese regio’s gaat aanbieden, hebben deze gokbedrijven ineens de beschikking over een toonaangevend platform. Vooralsnog gaat het om de mobiele gok apps voor het Android platform terwijl het Chrome platform voorlopig buiten schot blijft.

Android Platform:

Wereldwijd is het Android besturingssysteem van Google het dominerende mobiele platform. Met dit besturingssysteem bediend Google 81.7 procent van de markt terwijl de enige overgebleven concurrent, iOS van Apple, slechts en marktaandeel van 17.9 procent bezit. Ook wat betreft het aantal Apps is de Google Play Store met ruim 3.1 miljoen beschikbare Apps ruimschoots groter dan de Apple App Store met 2.2 miljoen beschikbare titels. In tegenstelling tot de Apple App Store heeft de Google Play Store tot voor kort de bewuste gok apps niet opgenomen in het assortiment. Concurrent Apple staat onder strikte voorwaarden deze gok apps wel toe. Hierbij moeten deze apps voldoen aan een aantal geografische voorwaarden, moeten zij gratis zijn en dienen zij te beschikken over alle benodigde licenties.

Explosieve marktgroei:

Omdat Google nu begint aan een experiment waarbij in bepaalde geografische locaties gok apps worden aangeboden, is de verwachting dat de online gokmarkt een explosieve marktgroei tegemoet kan zien. Het Android platform bereikte in mei een mijlpaal omdat het meer dan 2 miljard gebruikers wereldwijd heeft. Als slechts 0.5 procent gebruik gaat maken van deze gok apps, zal de online gokwereld 10 miljoen nieuwe gebruikers mogen begroeten. De markt vertegenwoordigde in 2016 een waarde van ruim 35.5 miljard Euro. Voor dit jaar verwachten marktanalisten een omzetgroei van ruim 12 procent tot een waarde van 40 miljard Euro. De prognose voor 2018, waar een groei van iets meer dan 10 procent voorspeld wordt, zal onder invloed van de enorme groei van de mobiele Android gok apps naar boven bijgesteld moeten worden.

Als experiment gaat Google vanaf 1 september aanstaande in Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk de ban op gokspellen, waarbij gebruikers voor echt geld kunnen gokken, opheffen. Over het opheffen van de ban heeft het bedrijf e-mails verzonden aan gokbedrijven in de eerdergenoemde landen. In het verleden hadden deze bedrijven alleen de mogelijkheid om hun gok apps via de eigen website of via 'third-party' bedrijven aan te bieden. Onlangs werden de 'third-part' websites werden eerder dit jaar gesloten waardoor deze bedrijven puur afhankelijk waren van hun eigen website. Doordat de Google Play Store nu deze gok apps in bepaalde afgeschermde Europese regio's gaat…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.37 ( 5 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.