Gratis games voor Xbox Gold abonnementen in januari 2019

Met rasse schreden hebben we de kerst al weer achter ons gelaten en stevenen we nu af op de jaarwisseling. 2019 staat voor de deur en dat betekend een nieuw jaar vol met nieuwe games, innovatieve hardware en mogelijk zelfs nieuwe spelconsoles. Wat er ook gaat gebeuren, we weten in ieder geval wel welke gratis games de Xbox Gold abonnementhouders in januari 2019 tegemoet kunnen zien.

Celeste

De Xbox Games met Gold-selectie van januari 2019 is zoals altijd heel divers. Maar het hoogtepunt van deze gratis games is absoluut Celeste van de makers van de fantastische TowerFall. Deze must-play-platformgame behoort tot de beste games van 2018 en treft de perfecte balans van onoverkomelijke moeilijkheidsgraden, verrassende geheimen en een creatief en zeer aangrijpend verhaal. In dit spel gaat een jong meisje genaamd Madeline op een steeds meer introspectieve reis. Zij is voornemens om een kolossale berg te beklimmen waarbij zij gebruik maakt van haar unieke krachten. Aan de speler de taak om Madeline door een werkelijk uitdagende levels te leiden. Het spel biedt prachtige achtergronden en uiterst aanstekelijke deuntjes. Platformfans zullen absoluut dagenlang kunnen vertoeven op Celeste. Het spel is de gehele maand januari beschikbaar voor de Xbox One.

World Rally Championship 6 (WRC6)

Het spel WRC6 is een beetje ruig aan de randen, maar dat past misschien juiste perfect bij het rallyrijden waarbij de auto’s van onder tot boven onder de modder zitten en het vuil alle kanten opspat zodra er gas gegeven wordt. Dit spel doet echt een beroep op jouw ongeëvenaarde stuurmanskunsten waarbij je over ruige terreinen moet crossen. Je moet verschillende uitdagende gevaren overwinnen en jouw kunsten op verschillende ondergronden tonen. Vooral de liefhebbers van hardcore simulatie-achtige bedieningselementen zullen een kick krijgen van de uitgebreide functionaliteiten, de afwisselende levels en het online gamen. Dit spel is vanaf 16 januari tot 15 februari beschikbaar voor de Xbox One.

Never Alone

Het spel Never Alone is eigenlijk een eerbetoon aan de inheemse culturen van de wereld. In dit multiplatform puzzelspel wordt het traditionele levensverhaal van de Alaskan Inupiat-mensen opnieuw vertelt. Je speelt hierin het jonge meisje Nuna die, samen met haar witte vos, een weg moet banen door de ijzige eindeloze sneeuwstormen en de ijskoude bedreigingen. Ontdek de verrassende Arctische omgeving gevuld met ijsrivieren, geheimzinnige bossen, uitgestrekte toendra’s en levendige havenplaatsen. Je zal fantastische wezens ontmoeten en verlaten dorpen bezoeken. Ontdek hierbij de mysteries en schoonheid van een ijzige wereld en haar helpende geesten. Ook dit gratis spel kan vanaf 16 januari tot 15 februari gespeeld worden op de Xbox One.

Lara Croft and the Guardian of Light

De eerste twee weken van januari kunnen de Xbox 360 gebruikers het spel Lara Croft and the Guardian of Light gratis downloaden. In deze archeologische shooter bundelt Lara haar krachten met een oude Maya-krijger genaamd Totec. Dit dynamische duo moet verschillende mythologische puzzels oplossen en opruimen. Lara gaat op zoek naar de ‘Mirror of Smoke’ een magische spiegel die de heerser over de duisternis (Xolotl) gevangenhoudt. Natuurlijk slaagt een groep huurlingen erin om deze spiegel te ontvreemden waardoor Xolotl ontsnapt. Voor Lara de opdracht om Xolotl voor het aanbreken van de nieuwe dag te stoppen.

Far Cry 2

In de laatste twee weken van januari kunnen de Xbox 360 gebruikers het spel Far Cry 2 gratis downloaden. Deze shooter speelt zich af in een Afrikaans landschap dat gevuld is met jungle, savannes, woestijnen en oerwouden. In dit spel moet de speler een meedogenloze wapenhandelaar, die een Afrikaanse jungle heeft overgenomen, zien af te stoppen. Dit spel heeft een open einde en de verhaallijn is niet lineair waardoor de speler zelf verantwoordelijk wordt voor het verloop van het verhaal. In tegenstelling tot het originele Far Cry biedt Far Cry 2 geen fantasierijke wezens maar menselijke tegenstanders en dieren. Je hebt de vrijheid om de meedogenloze wapenhandelaar op alle mogelijke manieren te bestrijden voordat hij zijn wapens kan verkopen aan twee met elkaar in conflict zijnde partijen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7056.