Heeft Sony eindelijk de PlayStation 5 bevestigd?

Gisteren hebben we een glimp opgevangen van wat Microsoft voor de toekomst in petto heeft voor de Xbox. Het bedrijf gaat namelijk onder de naam xCloud een nieuwe service lanceren waarmee gamers hun videogame kunnen streamen naar elk apparaat waarvan zij eigenaar zijn. Nadat Sony vorige week zijn nieuwe cross-platform politiek bekend maakte, lijkt Microsoft nu ook deze weg in te slaan. Ook maakte Sony onlangs bekend dat zij de productie van de PlayStation Vita medio half 2019 zal stopzetten. Met deze stap leek Sony zicht terug te willen trekken uit de markt voor handheld gameconsoles. Echter heeft het bedrijf, zij het indirect, in een artikel op de Financial Times de komst van de PlayStation 5 aangekondigd.

Succes van de PlayStation 4

Gezien het enorme succes van de PlayStation 4 is het logisch dat Sony eigenlijk weinig kwijt wil over de toekomst. Nog steeds is het bedrijf met de PlayStation 4 de marktleider voor desktop spelconsoles en maakt het bedrijf een gezonde omzet door de verkoop van games en toebehoren. Volgens het artikel heeft Sony mogelijk plannen voor de lancering van een gametablet (draagbaar component). Eigenaren kunnen deze tablet (PlayStation 5?) op meerdere apparaten aansluiten waarmee zij hun videogames dan kunnen streamen. Eigenlijk lijkt dit een logische stap voor Sony omdat het bedrijf streeft naar een steeds grotere synergie tussen zijn games- en filmdivisie.

Streamen van games

Met de lancering van een (hybride?) PlayStation 5 heeft Sony veel te winnen in de markt voor gameconsoles. Het is een algemeen bekend feit dat de volgende generatie consoles een aantal innovatieve streaming-technologieën zullen bevatten. Op dit gebied werkt de producent van processors AMD nauw samen met Sony en Microsoft voor de ontwikkeling van betrouwbare en capabele streamingtechnologie. Gisteren maakt Microsoft de lancering van het xCloud platform bekend waarmee Xbox-spellen gestreamd kunnen worden naar elk apparaat (Smartphone, Tablet, Notebook etc.) dat op het internet is aangesloten. En gezien Sony eerder aangekondigd heeft dat het bedrijf zich gaat toeleggen op cross-platform gaming, lijkt de lancering van een PlayStation 5 met streaming technologie een logische volgende stap.

De PlayStation 5 als trendsetter

Als Sony inderdaad in staat is om een betaalbare tablet met eigen draadloze technologie te produceren, heeft het bedrijf waarschijnlijk een ‘winnaar’ in handen. Met de PlayStation 5 wordt het dan waarschijnlijk mogelijk om naadloos streamen, toegang te krijgen tot alle functionaliteit die PlayStation Vue te bieden heeft en een betrouwbare gamestreaming van de PlayStation Now-service. Als je daarbij ook nog Netflix kan kijken, muziek kan streamen en de sociale media kan uitlezen, dan zijn de mogelijkheden voor de PlayStation 5 werkelijk onbeperkt.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 6756.