Het Super Nintendo Entertainment System (SNES) komt terug!

Nintendo heeft aangekondigd dat zij op 29 september de vernieuwde Super NES Classic Edition mini console zullen lanceren. Deze spel console, die ongeveer 80 Euro moet gaan kosten, zal worden geleverd met 21 games waaronder geliefde titels zoals ‘F-Zero’, ‘The Legend of Zelda’, ‘Yoshi’s Island’, Super Metroid’, en natuurlijk ‘Super Mario World’. Hiernaast zal het nog niet eerder uitgebrachte spel ‘Star Fox 2’ ook met de nieuwe spel console meegeleverd worden

SNES Classic Edition 2017:

Op de website van Nintendo staat letterlijk dat het Gouden tijdperk van 16-bits gaming zal herleven. De Super NES Classic Edition systeem heeft de originele uitstraling van zijn voorganger en zal de 90’er jaren doen herleven. De eerste versie van de SNES werd in 1991 gelanceerd en was de bestverkochte spelcomputer van het 16 bit-tijdperk. Echter de nieuwe SNES Classic Edition game console zal veel kleiner zijn dan zijn voorganger. Het systeem bevat, naast de 21 games, two-wired retro SNES Classic Controllers en natuurlijk ook een HDMI-kabel. Ook is de SNES Classic Edition compatible met de Classic Controller en Classic Controller Pro.

De originele SNES:

De oorspronkelijke SNES, in Japan ook bekend onder de naam Famicon, was de 16-bit opvolger van de enorm populaire NES-console. Het spel werd geleverd met een groot aantal games waaronder ‘Street Fighter 2’, ‘Chrono Trigger’, ‘Super Mario World’ en ‘The Legend of Zelda’. Het was één van de bestverkochte game consoles aller tijden. In de periode van 1990 tot 2003 werden ruim 49 miljoen SNES consoles verkocht. Nog steeds is de SNES gameconsole populair onder gamers en verzamelaars. Ook zijn er zogenaamde ‘Homebrew’ games in omloop waarmee de befaamde ‘Retrogamers’ zich uitstekend kunnen vermaken. Voor de computer zijn er ook enkele emulators in omloop waarmee SNES-games op een modern systeem kunnen worden gespeeld.

Een winkeldochter?

Het spel ‘Star Fox 2’ is een nog niet vrijgegeven videogame dat ontwikkeld is door Argonaut Games in samenwerking met Nintendo. De oorspronkelijke lancering van het spel, de opvolger voor ‘Star Fox’ dat in 1993 werd gelanceerd, was gepland in de zomer van 1995. Echter door juridische redenen heeft het spel nooit de winkels bereikt waardoor het ruim 20 jaar in de magazijnen van Nintendo heeft gelegen. Door de jaren heen werden verschillende afbeeldingen van het spel door niet-Nintendo partijen online gelekt. Pas in 2015 werd duidelijk dat het spel ‘Star Fox 2’, dat een aanzienlijke technologische upgrade heeft gehad, binnen twee jaar op de markt zou komen.

Star Fox 2:

In het spel ‘Star Fox 2’ moet men met het Star Fox team strijden tegen keizer Andross zie het Lylat systeem wil veroveren. Na de nederlaag van Andross in ‘Star Fox’ keert hij terig en lanceert een alles-of-niets aanval op Corneria. Hiervoor heeft hij de beschikking over een nieuwe vloot ruimteslagkruisers en gigantische raketten die hij vanaf verborgen bases kan lanceren. Echter om toegang te krijgen tot het spel ‘Star Fox 2’ moeten gebruikers eerst het eerste niveau van het originele ‘Star Fox´ volbrengen.

Nintendo heeft aangekondigd dat zij op 29 september de vernieuwde Super NES Classic Edition mini console zullen lanceren. Deze spel console, die ongeveer 80 Euro moet gaan kosten, zal worden geleverd met 21 games waaronder geliefde titels zoals 'F-Zero', 'The Legend of Zelda', 'Yoshi's Island', Super Metroid', en natuurlijk 'Super Mario World'. Hiernaast zal het nog niet eerder uitgebrachte spel 'Star Fox 2' ook met de nieuwe spel console meegeleverd worden SNES Classic Edition 2017: Op de website van Nintendo staat letterlijk dat het Gouden tijdperk van 16-bits gaming zal herleven. De Super NES Classic Edition systeem heeft de originele…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.42 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3255.