Ik ben een Nintendo fan!

Nu, juli 2017, is het een geweldige tijd om een Nintendofan te zijn. Er zijn verschillende redenen om dit te zijn, maar laten we beginnen met de meest gewichtige reden. Na ruim 15 jaar is 2017 het jaar dat gekenmerkt wordt door de belangrijkste nieuwe versies van de spelen ‘Super Mario’ en de ‘Legend of Zelda’. Hierbij gaat het om ‘Legend of Zelda: Breath of the Wild’ en ‘Super Mario Odyssey’. De laatste versie van de Legend of Zelda is al verkrijgbaar terwijl de nieuwe editie van Super Mario in oktober gepland staat. Maar er zijn natuurlijk veel meer redenen om Nintendofan te zijn. Tijdens de jaarlijkse E3 beurs, één van de belangrijkste beurzen voor computer, video en mobiele games, heeft Nintendo een tipje van de sluier opgelicht.

Metroid:

Zo was de aankondiging dat er niet één maar twee spellen van de favoriete ‘Metroid’ serie in ontwikkeling waren. Bezoekers waren zeer onder de indruk van de presentaties van ‘Metroid Prime 4’ terwijl het tweede ‘Metroid’ spel een meer klassieke uitstraling zal hebben. Met deze aankondiging van de twee nieuwe spellen van de Metroid serie blijkt dat Nintendo eindelijk rekening houdt met zijn meest serieuze fans. Vanuit deze groep was er al zeer geruime tijd vraag naar nieuwe releases van dit spel.

Toonaangevende spellen:

Naast de nieuwe ‘Super Mario’, ‘Legend of Zelda’ en de ‘Metroid’ spellen is Nintendo ook druk bezig met de ontwikkeling van grote games voor zijn nieuwe spelconsole. Deze strategie van Nintendo heeft al geleid tot nieuwe releases van ‘Mario Kart 8 Deluxe’ en ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ voor de Nintendo Switch. In de loop van het jaar zal Nintendo deze serie uitbreiden met ‘Arms’, ‘Splatoon 2’ en ‘Super Mario Odyssey’. En natuurlijk zal het bedrijf niet stoppen met deze nieuwe releases. Voor 2018 staan er nieuwe games met Yoshi and Kirby op de agenda. Maar ook een nieuw Pokémon spel voor de Nintendo Switch, die door ingewijden het ‘Core Pokémon spel’ wordt genoemd, zal in 2018 het levenslicht zien.

Nintendo Switch Online Service:

Naast het lanceren van grote games en het doen herleven van oudere games, doet Nintendo meer om aan de wensen van zijn trouwe fans tegemoet te komen. Een belangrijk voorbeeld hiervan is de komende Nintendo Switch Online Service waarbij men op abonnementsbasis toegang krijgt tot de klassieke games die het bedrijf op archief houdt. Deze service zal vergelijkbaar zijn met Netflix, echter met het grote verschil dat de gebruiker in plaats van films en televisieprogramma’s kan kiezen uit talloze Nintendo games De abonnementskosten voor Nintendo Switch Online Service, dat in 2018 gelanceerd zal worden, zullen ongeveer 20 Euro per jaar bedragen.

Nintendo Switch:

Naast al dit grote nieuws dat op de E3 beurs werd gepresenteerd, was Nintendo eerder dit jaar al het gespreksonderwerp in de gaming wereld. Op 3 maart heeft het bedrijf namelijk zijn nieuwe spelconsole, de Nintendo Switch, gelanceerd. Deze spelconsole werd samen met een nieuw en zeer indrukwekkend ‘Zelda’ spel gelanceerd. Dit nieuwe spel speelde niet alleen in op de vele wensen van de trouwe fans maar heeft ook een grote aantrekkingskracht op nieuwe gebruikers. Het succes van de Nintendo Switch bleek al uit de verkoopresultaten die de aanvankelijke verwachtingen sterk overtroffen. Het bedrijf heeft hierop de productie opgeschroefd waardoor het aan de vraag vanuit de markt kan voldoen.

De toekomst van Nintendo:

Het is duidelijk dat Nintendo een nieuwe marketingstrategie heeft omarmd en hierdoor een breder publiek benaderd. Door deze nieuwe strategie en de positieve ontwikkeling in de verkoopcijfers zijn de aandelen Nintendo aanzienlijk in waarde gestegen. Hieruit blijkt dat investeerders het volste vertrouwen hebben in de bedrijfsvoering van Nintendo. Consumenten kopen een spelconsole op basis van de beschikbare games en Nintendo begrijpt deze motivatie maar al te goed. Vooral het inspelen op de wensen van de trouwe Nintendofans en het aanspreken van een nieuw publiek heeft het bedrijf geen windeieren gelegd.

Nu, juli 2017, is het een geweldige tijd om een Nintendofan te zijn. Er zijn verschillende redenen om dit te zijn, maar laten we beginnen met de meest gewichtige reden. Na ruim 15 jaar is 2017 het jaar dat gekenmerkt wordt door de belangrijkste nieuwe versies van de spelen ‘Super Mario’ en de ‘Legend of Zelda’. Hierbij gaat het om ‘Legend of Zelda: Breath of the Wild’ en ‘Super Mario Odyssey’. De laatste versie van de Legend of Zelda is al verkrijgbaar terwijl de nieuwe editie van Super Mario in oktober gepland staat. Maar er zijn natuurlijk veel meer redenen…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 3.95 ( 2 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.