Kuifje gaat in videogames verschijnen!

Hugo Games en Moulinsart

Onlangs heeft Hugo Games een overeenkomst getekend met Moulinsart, de eigenaar van de rechten van stripheld Kuifje. Hugo Games gaat mobiele videogames ontwikkelen op basis van de originele verhalen, personages en mysteries van de legendarische Kuifje-albums. Dit is de eerste keer dat een mobiel spel wordt gebouwd op de inhoud van de originele Kuifje-boeken. De eerste mobiele videogame, die naar verwachting in 2019 gelanceerd zal gaan worden, is een is een Match 3-puzzelspel. Een sterke verhaallijn en goede karakters zullen de belangrijkste ingrediënten in het nog te creëren digitale Kuifje universum.

Anticommunistische Krantenstrip

De reeks van 24 Kuifje-albums behoort tot de meest succesvolle Europese stripboeken van de 20e eeuw. Aanvankelijk verscheen Kuifje eerst als een krantenstrip in 1929 in het anticommunistische krant Le Vingtième Siècle. Het verhaal werd opgetekend door de toen 23-jarige Belgische cartoonist Georges Prosper Remi Rem onder het pseudoniem Hergé. Vooral onder invloed van de hoofdredacteur van deze krant was deze strip eigenlijk bedoeld als een parodie op de Sovjets. Het verhaal ‘Kuifje in het land van de Sovjets’ verscheen in 1930 als zwart-wit album in de winkels.

Het Kuifje Imperium

Na het verschijnen van ‘Kuifje in het land van de Sovjets’ duurde het niet lang voordat het tweede album ‘Kuifje in Congo’ in de winkel lag. In de periode 1929 tot en met 1941 produceerde Hergé in totaal 9 albums die in zwart-wit werden uitgegeven. Vanaf 1942 tot aan zijn dood op 3 maart 1983 wist hij nog eens 14 albums in kleur te produceren. Het laatste album ‘Kuifje en de Alfa-kunst’ was onvoltooid maar werd toch in 1986 uitgegeven. Tijdens de productie van dit album overleed Hergé en omdat het zijn wens was dat niemand na zijn overlijden de Kuifje-reeks zou voortzetten, bleef dit album dan ook onvoltooid. Over de gehele wereld is onze vriendelijke reporter Kuifje en zijn trouwe viervoeter Bobbie een bekende verschijning. Maar ook zijn de karakters van zijn vrienden zoals de twee stuntelige speurders Jansen en Janssen, de licht ontvlambare Kapitein Haddock, de altijd verstrooide professor Zonnebloem, wereldwijd bekend. De albums van Kuifje zijn in meer dat 70 talen uitgegeven en wereldwijd zijn er meer dan 200 miljoen albums verkocht.

De eerste videogames

In 1995 maakte Kuifje al zijn opwachting in het videospel ‘Kuifje in Tibet’ voor de Sega Mega Drive, de Game Boy en de Super NES. In 1997 verscheen een nieuw videospel ‘Kuifje en de zonnetempel’ voor Windows, MS-DOS en de Game Boy. Echter na het verschijnen van de 3D animatiefilm ‘The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn’ in 2011, die geregisseerd werd door Steven Spielberg, werd Kuifje als digitaal personage wel erg interessant. Wereldwijd was deze film goed voor een opbrengst van bijna 303 miljoen Euro. Hetzelfde jaar verscheen het gelijknamige computerspel voor alle grote platformen dat het helaas veel slechter deed dan de film.

Nostalgisch gamen?

De nog te ontwikkelen Kuifje videospellen van Hugo Games zullen trouw blijven aan de inhoud van de albums. Hierdoor zullen de gamers virtueel over de gehele wereld reizen en kennis maken met dezelfde exotische plaatsen terwijl ze Match 3-puzzels oplossen. Wanneer de spelers slagen in hun doelstelling zullen meer iconische personages, scènes en items met betrekking tot de stripboeken ontgrendeld worden. Voor de gehele reeks van 24 stripboeken heeft Hugo Games een overeenkomst gesloten met Moulinsart. Dus voor de echte fans van Kuifje zal een jaartje popelend wachten beloond gaan worden met hopelijk prachtige en meeslepende videospellen die gebaseerd zijn op hun idool.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.