Laat je door Super Mario de weg wijzen in Google Maps

10 maart (Mar10 dat met wat fantasie als Mario kan worden gelezen) is door Nintendo benoemd tot de officiële Super Mario dag. En om deze dag op een unieke wijze te vieren hebben Nintendo en Google de handen inéén geslagen. Sinds 10 maart heeft Super Mario namelijk voor één week een bijbaantje als wegwijzer in de mobiele app van Google Maps. Door een simpele handeling vervang je namelijk de blauwe positiepijl in Google Maps door Super Mario in zijn beroemde rode kart. Hierdoor kan je je een week lang laten rondrijden door ’s-Werelds meest bekende loodgieter.

Het is wel van belang dat je eerst de laatste update van Google Maps op jouw smartphone installeert. Deze update is via de App Store (Apple) en Google Play (Android) te downloaden. Nadat de laatste update is geïnstalleerd verschijnt er rechts onderin het scherm van Google Maps een geel vraagteken. Door hierop te klikken krijg je een melding en wordt de gebruikelijke blauw positiepijl vervangen door onze antiheld in zijn rode kart. Na één week verdwijnt deze speelse functie automatisch weer uit Google Maps.

Om Super Mario in jouw Google Maps app aan te stellen als wegwijzer, moet je eerst een aantal handelingen verrichten. Achtereenvolgens moet je:
1. De laatste update van Google Maps op jouw smartphone installeren
2. De applicatie Google Maps openen
3. Het gele vraagteken rechtsonder in het scherm aanklikken
4. ‘Mario Time’ bevestigen

Als je alles goed hebt gedaan krijg je van Google de melding dat je de komende week, waar je ook heengaat, Super Mario als vaste metgezel hebt. Ook benadrukt Google de gebruikers om vooral veilig te blijven rijden. Het smijten van diverse kleurige voorwerpen naar andere weggebruikers is dus uit den boze! Blijf dus niet te lang naar onze komische loodgieter op het scherm staren, maar houdt jouw ogen op de weg. Het deelnemen aan het wegverkeer is geen spelletje, behalve als je thuis op de bank werkelijk Mario Kart aan het spelen bent! Google roept ook iedere gebruiker op om schermafdrukken van de route te maken en deze te delen op Twitter onder de hashstag #MarioMaps!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.