Leerzame microwerelden: Micro Cosmic Worlds

Het spel Micro Cosmic Worlds is een educatieve en avontuurlijke ontdekkingsreis naar de wereld van micro-organismen. Met behulp van de magische krachten van de Virtuele Realiteit (VR) wordCodon je als speler geminiaturiseerd tot atoomgrootte waarna je steeds dieper in de wereld van het oneindig kleine wordt gezogen. De mogelijkheden van virtuele realiteit biedt enorm veel mogelijkheden waardoor VR-gebruikers veel nieuwe plaatsen en perspectieven kunnen ontdekken. Het is precies zoals de ontwikkelaar Codon Inc zegt: Het lezen van een tekstboek is niet altijd de meest efficiënte manier om iets te leren. De Virtuele Realiteit is een technologie die mensen in staat stelt om dingen te ervaren op een manier die gelijk staat aan de werkelijk realiteit.

Edutainment:

De ontwikkelaars van Codon Inc. creëerden Micro Cosmic Worlds niet alleen als een videogame maar ook als een leerplatform. Men is van mening dat het huidige methodiek van het onderwijs niet in overeenstemming is met de tot onze beschikking staande technologie. Micro Cosmic Worlds is de bedoeld om vooral jonge mensen te laten zien dat wetenschap uitstekend gebruikt kan worden in nieuwe interessante manieren om te ontdekken en te verkennen. Hierbij hebben de ontwikkelaars optimaal gebruik gemaakt van dezelfde wetenschappen om een wereld te creëren die zo nauwkeurig mogelijk is in ontwerp en schaalgrootte. De gebruikers van dit edutainment spel kunnen het perspectief naar eigen inzicht veranderen door virtueel te krimpen tot de grootte van een insect of zelfs een microbe.

Ontdekkingsreis:

De wereld van de insecten en de micro-organismen is voor de mens moeilijk te verkennen en te interpreteren. Vanuit de optiek van de mensen zijn deze werelden zo klein dat ze er eigenlijk niet toe doen. Het vreemde is echter dat wij dagelijks met deze werelden in contact staan. Met het leerzame spel Micro Cosmic Worlds heeft de gebruiker eindelijk de mogelijkheid om deze werelden in zijn eigen tempo en zijn eigen realiteit te verkennen. Het spel biedt kleurrijke en gedetailleerde virtuele realiteiten waardoor men een geheel andere kijk krijgt op het leven van bijvoorbeeld een lieveheersbeestje of een mier. Men kan met eigen ogen de complexiteit en de schoonheid van virussen aanschouwen en men kan de verschillen zien tussen de verschillende bacteriesoorten. De gebruiker maakt in dit spel  kennis met de microwerelden die anders zo gemakkelijk genegeerd kunnen worden.

Systeemeisen:

Dit redelijk goedkope spel, dat voor een kleine € 9,00 in de winkel ligt, is geschikt voor Windows 7 of hoger. Verder wordt een Intel Core i5 of hogere processor met 4GB RAM-geheugen aanbevolen. Verder wordt een GTX 1080 GPU grafische kaart en 5GB opslagcapaciteit aanbevolen. Mogelijk dat in een later stadium ook de Micro Cosmic Worlds App voor Android en iOS beschikbaar komt.

Het spel Micro Cosmic Worlds is een educatieve en avontuurlijke ontdekkingsreis naar de wereld van micro-organismen. Met behulp van de magische krachten van de Virtuele Realiteit (VR) wordCodon je als speler geminiaturiseerd tot atoomgrootte waarna je steeds dieper in de wereld van het oneindig kleine wordt gezogen. De mogelijkheden van virtuele realiteit biedt enorm veel mogelijkheden waardoor VR-gebruikers veel nieuwe plaatsen en perspectieven kunnen ontdekken. Het is precies zoals de ontwikkelaar Codon Inc zegt: Het lezen van een tekstboek is niet altijd de meest efficiënte manier om iets te leren. De Virtuele Realiteit is een technologie die mensen in staat stelt om…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.25 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3817.