Live videogames streamen op Facebook

Twitch is een populair platform waar miljoenen gamers gebruik van maken om videogames te streamen, video’s te bekijken en zelfs live te chatten. Bij elke stream is een chat functie ingebouwd zodat je interactief met andere gebruikers kan communiceren. Of het nu gaat om een marathonuitzending van een jaren ‘80 televisieserie of een E-sports toernooi, op Twitch vind je echt een enorm veel videostreams met uiteenlopende onderwerpen. Echter nu lijkt het erop dat Facebook iets in de maak heeft dat dezelfde functionaliteit zal gaan bieden als het Twitch platform.

Facebook stelt nu iedereen met een Facebook-account in staat om via externe bronnen vanaf een pc live te gaan. Hierbij kan je een streaming-app naar keuze gebruiken om professionele uitzendingen te maken die meteen beschikbaar zijn voor jouw honderden Facebook-vrienden. Natuurlijk moet je eerst wel leren omgaan met een streaming-app zoals OBS, Wirecast of XSplit die noodzakelijk zijn voor het genereren van jouw livestream. Echter zoals het er nu uitziet is het opzetten van een livestream via Facebook redelijk eenvoudig en betrouwbaar.

In het nieuwsportaal voor ontwikkelaars op Facebook publiceerde het bedrijf dat zij een nieuwe pilot hadden opgestart waarmee zij videostreamers kunnen ondersteunen om het grote publiek te bereiken. Een team van softwareontwikkelaars heeft de afgelopen jaren veel moeite gestoken in het opzetten van een streaming service waarmee het mogelijk wordt om op Facebook interactief te gamen met andere Facebookgebruikers. Het is de bedoeling om met deze pilot ontwikkelaars van videogames te helpen bij het opzetten van een zinvolle en aantrekkelijke community op Facebook, het ondersteunen van de distributie over meerdere platforms zoals Facebook, Instagram en Oculus en een platform te bieden waar nieuwe game ontwikkelaars de kans krijgen om het grote publiek te bereiken.

Er zijn helaas nog niet veel technische specificaties bekend van deze nieuwe streaming service die Facebook aan zijn gebruikers biedt. Zo kan men op een video resolutie van 1080p (1920×1080) streamen bij 30 frames per seconde, een maximale bitrate van 4.000Kbps en een maximale stream lengte van 240 minuten. In de nabije toekomst zal Facebook ongetwijfeld meer informatie over deze streaming service en zijn status met zijn gebruikers gaan delen. In ieder geval kan je nu al jou live-stream via Facebook aan jouw vrienden beschikbaar stellen. Ga naar Facebook/Live en start jouw stream!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3255.