Microsoft richt zich op Xbox voor meerdere platformen

Microsoft en het gaming segment

De laatste tijd besteedt Microsoft veel aandacht en energie aan de Xbox en aan het gamen. Zo heeft het bedrijf met de Xbox One X de krachtigste thuisconsole van dit moment gelanceerd, investeert het sterk in de ontwikkeling van videogames en heeft het een innovatief online platform gecreëerd. Met andere woorden Microsoft ziet het gamen als een belangrijk markt waarmee de doelstellingen van het bedrijf gerealiseerd kunnen worden.

Sterke concurrentie

De afgelopen jaren heeft Microsoft een aanzienlijk marktaandeel moeten inleveren door de concurrentie de Playstation van Sony en de Switch van Nintendo. Het bedrijf heeft het merk Xbox onlangs grotere prioriteit gegeven omdat de gaming markt een veelbelovende bron van inkomsten kan zijn. Het wordt dan ook steeds duidelijker dat Microsoft het merk Xbox niet langer uitsluitend associeert met hardware, maar ook veel aandacht besteedt aan de software. In de nieuwe strategie wordt Xbox als een platform gezien waarbij de hardware, software en de accessoires een belangrijke bron van inkomsten zullen worden. Door deze strategie zal het in de toekomst dus ook mogelijk worden om gebruik te maken van Xboxsoftware en services zonder dat men de beschikking heeft over een Xbox console.

Xbox voor ander platformen

Natuurlijk zal Microsoft in de toekomst veel aandacht blijven besteden aan de ontwikkeling en de verkoop van hardware. Hiernaast zal het bedrijf zich in toenemende mate gaan toeleggen op de ontwikkeling en verkoop van de cross-platform Xbox softwareproducten. Zo zijn Xbox Live en de Xbox Game Pass al beschikbaar voor de PC en is de Xbox Live-functionaliteit beschikbaar voor de Nintendo Switch. Maar ook op het mobiele platform heeft Microsoft zijn Xbox merk voor andere platformen beschikbaar gemaakt. Zo kan met op een smartphone of een tablet met de besturingssystemen Android en iOS over Xbox Live beschikken. Mogelijk maakt Microsoft zelfs de Xbox functionaliteit beschikbaar voor de concurrerende platformen zoals de Switch en de PS4. Voor Microsoft is het van belang dat je gebruik maakt van hun games en diensten. Daarbij maakt het niet uit met welk systeem je dit doet, als je het maar doet!

De toekomst voor de Xbox gaming console

Voor de gaming industrie, waar men traditioneel vertrouwd op geïsoleerde en incompatibele platformen, kan deze ontwikkeling een cultuurschok teweegbrengen. Om deze reden beweegt het bedrijf zich in kleine stappen naar het cross-platform toe. Maar uitgaande van de bedrijfsstrategie van Microsoft kan men duidelijk concluderen dat zij de weg naar grenzeloos gamen hebben ingeslagen. En om de echte fans van de Xbox game consoles gerust te stellen: Ook in de toekomst zullen nieuwe en innovatieve consoles door Microsoft op de markt worden gezet!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3817.