Microsoft timmert hard aan de weg

Tijdens de persconferentie van de Electronic Arts E3 maakte Microsoft duidelijk dat zij hard aan de weg timmeren. Natuurlijk is de Xbox, naast de Playstation van Sony en de Switch van de Nintendo, de toonaangevende console in de gaming wereld. Maar blijkbaar is dat niet genoeg voor Microsoft en streven zij naar absolute dominantie in de wereld van de videogames.

Microsoft lijft vijf game-studio’s in

De afgelopen maanden is Microsoft zeer actief bezig geweest in de markt van de acquisitie. Op de persconferentie maakten zij bekend dat zij de afgelopen periode vijf videogame ontwikkelstudio’s hebben overgenomen. Zo hebben zij onder andere Undead Labs, de ontwikkelaar van State of Decay 2, overgenomen. Hiernaast werden ook Playground Games (Forza Horizon 4), Compulsion Games (We Happy Few) en de nieuwe gamestudio The Initiative ingelijfd. De grootste aanwinst van allemaal is de gamestudio Ninja Theory, de veelgeprezen ontwikkelstudio van Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Een spervuur aan trailers en onthullingen

Naast het grote nieuws dat Microsoft een vijftal gamestudio’s heeft in gelijfd, werden er natuurlijk ook een aantal nieuwe games voor de Xbox aan het grote publiek gepresenteerd. Eigenlijk was de persconferentie meer een spervuur van trailers en onthullingen.

Halo: Infinite

De grootste publiekstrekker was natuurlijk het spel ‘Halo: Infinite’ waarover de laatste tijd al veel geruchten rondgingen. De teaser was kort en indrukwekkend met een prachtige wereld, uitgestrekte omgevingen en een verscheidenheid aan nieuwe wezens. Helaas was de demo een ‘technische demo’ die niet echt representatief voor het spel zelf was. De verwachting is dat ‘Halo: Infinite’ pas begin 2019 verkrijgbaar zal zijn.

Het vervolg van ‘Ori and the Blind Forest’

Tijdens de persconferentie werd eindelijk het vervolg van ‘Ori and the Blind Forest’ onthuld. De demo van het vervolg, met de titel ‘Ori and the Will of the Wisps’ bevatte de debuuttrailer alles wat je zou verwachten: Prachtige grafische beelden, acrobatische platformactie en ongelofelijke gevechten. Ook dit spel voor de box One zal medio 2019 beschikbaar komen.

Overige videogames

Naast de drie eerdergenoemde videogames werden er natuurlijk een groot aantal andere nieuwe games aan het publiek gepresenteerd. Zo werden trailer getoond van de videogames ‘Sekiro: Shadows Die Twice’, ‘Fallout 76’, ‘The Awesome Adventures of Captain Spirit’, ‘Crackdown 3’, ‘Kingdom Hearts 3’ en ‘Forza Horizon 4’. Het is duidelijk dat we de komende maanden veel mogen verwachten van Microsoft. Het bedrijf werkt hard aan het vergroten van het marktaandeel door het lanceren van indrukwekkende videogames met een spectaculaire gameplay en de overname van verschillende toonaangevende ontwikkelstudio’s die alleen voor het Xbox platform gaan produceren. Kortweg: Als eigenaar van een Xbox One, ga je een mooie zomer tegemoet!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.