Na 20 jaar een nieuwe Atari Game Console!

Atari, bekend als pionier op het gebied van videogames, doet na ruim 20 jaar met een nieuwe game console zijn herintrede in het videogamesegment. Het Amerikaanse bedrijf maakt hierbij handig gebruik van de populaire en nostalgische trend die gaande is rond de retro videospellen. Hiermee lift Atari natuurlijk mee op het succes van de gerenommeerde videogameproducenten die hun oude modellen opnieuw introduceerden. Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk Nintendo die de oude 16-bit spellen laat herleven op nieuw geïntroduceerde game consoles. Nu is het de beurt aan Atari die binnenkort de ‘Ataribox’ op de markt zal brengen. Helaas is nog niet bekend wanneer de Ataribox gelanceerd zal gaan worden.

De wederopstanding van Atari:

In 2013 kwam Atari in zware financiële problemen waardoor het een faillissement moest aanvragen. Het bedrijf werd echter gered door de Amerikaanse zakenman Frederic Chesnais die het bedrijf opkocht en hierin aanzienlijk investeerde. Onder zijn leiding werd het bedrijf geherstructureerd waarna het verder ging als producent van mobiele spellen. Eén van de bekendste mobiele app is ‘Atari’s Greatest Hits’, dat zowel voor iOS en Android beschikbaar is, waarmee de nostalgische retrospelletjes gespeeld kunnen worden. Hiernaast verhuurt het bedrijf zijn Atari licenties aan andere media producerende bedrijven. Zo maakt de nieuwe film in de ‘Blade Runner’ serie gebruik van een aantal Atari licenties.

De Ataribox:

Op 8 juli jongstleden gaf Atari een persbericht vrij waarin zij de Ataribox aankondigden. De Ataribox, die doet denken aan de oorspronkelijke 2600 game console, zal in twee versies leverbaar zijn. De eerste is een retro-versie die samengesteld is uit materialen zoals hout (kast) en glas (frontpaneel) terwijl de tweede versie is samengesteld uit helderrode kunststof aan de voor- en achterzijde en een zwarte kunststof bovenzijde. Verder zal de Ataribox uitgerust worden met een Wi-Fi connector, een ethernetpoort, een HDMI-poort, 4 USB-poorten en een SD-geheugen cardslot. Verdere hardware specificaties zijn helaas niet beschikbaar maar het bedrijf heeft aangekondigd dat de Ataribox moderne en innovatieve technologie zal bevatten. Naast de klassieke Atari games zal het bedrijf ook moderne videogames op de markt zetten.

Het Ataribox concept:

Atari hult zich in een geheimzinnig stilzwijgen als het gaat om specificaties, games, prijzen en termijnen. Het bedrijf geeft echter wel aan dat het nog veel ‘m ilestones’ en uitdagingen te overwinnen heeft. Mogelijk betekend dit dat we meer te maken hebben met een concept dan met een stabiel marktgeschikt product. Een game console waarmee men, met moderne en innovatie specificaties, de ouderwetse retro spellen zoals Centipede, PacMan en Space Invaders kan spelen. Hierbij bestaat het vermoeden dat het systeem ook geschikt zal zijn voor Android videogames. Met dit concept heeft Atari, met een juiste prijsstelling, een kans in de secundaire Niche of aan de onderzijde van de markt.

Atari, bekend als pionier op het gebied van videogames, doet na ruim 20 jaar met een nieuwe game console zijn herintrede in het videogamesegment. Het Amerikaanse bedrijf maakt hierbij handig gebruik van de populaire en nostalgische trend die gaande is rond de retro videospellen. Hiermee lift Atari natuurlijk mee op het succes van de gerenommeerde videogameproducenten die hun oude modellen opnieuw introduceerden. Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk Nintendo die de oude 16-bit spellen laat herleven op nieuw geïntroduceerde game consoles. Nu is het de beurt aan Atari die binnenkort de 'Ataribox' op de markt zal brengen. Helaas is nog niet bekend…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.35 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7945.