Nieuwe gratis Xbox games in februari 2018

In de komende maand (februari) kunnen we een aantal verrassende videospellen voor de Xbox One en de Xbox 360 tegemoet zien. Elke abonnee van de Xbox Live Gold krijgt elke maand een aantal gratis spellen. Echter één van de gratis videospellen die in de maand februari beschikbaar worden gesteld is één van de beste video spellen die ik ooit heb gezien. De meeste van deze gratis videospellen vond ik niet de moeite waard om te downloaden en te spelen. Echter worden deze gratis videospellen over het algemeen goed ontvangen door de Xbox gemeenschap. Maar de maand februari 2018 is een uitzondering omdat één van deze gratis titels werkelijk geweldig is!

Xbox 360 en/of Xbox One?

Beide gratis titels voor de Xbox 360, die in februari gratis als download beschikbaar worden gesteld, zijn compatibel met eerdere versies. Dit betekend dat deze twee titels te spelen zijn op de Xbox One en op de Xbox 360.

Split/Second Xbox 360

Tijdens de eerste twee weken van februari (1 t/m 15 februari) heb je de mogelijkheid om het arcade race spel ‘Split/Second’ te downloaden. Dit spel behaalde een MetaCritic score van 82% en werd redelijk goed beoordeeld door critici en gamers.

Crazy Taxi Xbox 360

Als je in de eerste twee weken van februari al jouw frustraties hebt kunnen botvieren op het spel ‘Split/Second’, wordt het hoog tijd om de volgende gratis download naar binnen te halen. Van 16 t/m 28 februari kan je het spel ‘Crazy Taxi’ gratis downloaden op jouw Xbox 360. Het spel is een remake van het Sega Dreamcast-spel en is eigenlijk met een MetaCritic score van 659% één van de mindere videospellen die deze maand gratis te downloaden zijn.

Shadow Warrior Xbox One

De trotse bezitters van de Xbox One kunnen in de eerste twee weken van februari, naast ‘Split/Second’, het videospel ‘Shadow Warrior’ gratis downloaden. Dit spel in de werkelijke parel in de gratis downloads van deze maand. Het spel behaalde een MetaCritic score van ‘slechts’ 74%. Maar laat je niet voor de gek houden. Het spel is snel, vol met actie en behoorlijk hilarisch. Een werkelijke aanrader voor iedere videogamer!

Assassin’s Creed Chronicles: India Xbox One

In de laatste twee weken van februari kunnen de Xbox One bezitters het gratis spel ‘Assassin’s Creed Chronicles: India’ downloaden. Dit spel werd door de critici en gamers met gemengde gevoelens ontvangen en behaalde een gemiddelde MetaCritic score van 64%. En inderdaad, ondanks dat ik een enorme fan ben van de originele ‘Assassin’s Creed’ kon het avonturen en actiespel ‘Assassin’s Creed Chronicles: India’ mij niet bekoren.

Gratis spellen

Inderdaad is het jammer dat een groot aantal van de gratis Xbox videospellen tot de grijze middenmoot behoort. Het zijn geen verschrikkelijke spellen. Maar voor de echte fanatieke gamers kunnen deze videogames zelden aan de verwachtingen voldoen. Maar zoals een echte Nederlander ben ik ook van mening dat ‘gratis’ een uitstekende prijs is!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.