Nieuwe innovatie technologieën van de toekomst

Als een van de snelst groeiende industrieën ter wereld is de game industrie klaar voor het komende decennium. Vooral door de adoptie van en de innovatie door blockchain technologie, Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) staat de game industrie aan de vooravond van een veel belovende toekomst. Als je hier dan ook nog de groeiende demografie van gamers en enthousiastelingen mee telt, dan kan het voor deze industrie bijna niet fout gaan. Vooral de drie genoemde innovatieve technologieën zullen verantwoordelijk zijn voor het feit dat videogames waarschijnlijk een belangrijke rol aan deze vooravond van onze digitale toekomst zullen spelen.

Blockchain technologie

Vooral door de ontwikkeling van de cryptovaluta is praktisch iedereen is nu wel bekend met de blockchain technologie. Door zijn inherente en gedecentraliseerde structuur is blockchain technologie minder gevoelig voor kwaadwillende interventies van buitenaf. Om deze reden zal de implementatie van deze innovatieve technologie een grote doorbraak betekenen voor gamers en ontwikkelaars. Zo kunnen gevoelige gegevens uitstekend afgeschermd worden en zullen financiële transacties beter beveiligd worden. Hierbij kan de blockchain technologie in de toekomst ook een belangrijke rol gaan spelen in de digitale distributie van games waardoor deze snel een eenvoudig beschikbaar kunnen worden gemaakt voor de eindgebruikers.

Virtual Reality en Augmented Reality

Het eerste wat bij je opkomt als de term Virtual Reality wordt gebruikt, is een ruimtehelm met mooie vizieren die fantastische afbeeldingen naar de drager projecteren. Natuurlijk was dit 20 jaar geleden ook de standaard. Tegenwoordig is de VR-technologie niet alleen gericht op een geïsoleerde sensorische input, maar stimuleert ze ook de integratie van andere sensorische gewaarwordingen zoals voelen, horen en soms zelfs ruiken. De VR technologie, die aanvankelijk alleen werd toegepast in de entertainment, wordt nu zelfs in andere takken van industrie omarmt. Vooral in de medische industrie en de bouwindustrie treft men tal van toepassingen aan op het gebied van VR technologie. Echter in de game industrie gaat de implementatie van VR technologie al een stap verder. Op dit moment worden videogames ontwikkeld waarbij de combinatie van de input van verschillende sensorische metingen het spel kan worden gespeeld. Bij deze ‘asynchrone gameplay’ zal de gebruiker bijvoorbeeld zelf moeten lopen, springen, schreeuwen of andere fysieke handelingen moeten verrichten om een taak tot een goed einde te brengen. Eindgebruikers zullen volledig opgaan in hun videospel waardoor de beleving nog intenser zal gaan worden. Virtual Reality en Augmented Reality (toegevoegde realiteit) zullen de omzet in de game industrie naar ongekende hoogte stuwen.

De toekomst van het gamen

Op dit moment zitten nog menige gamers naar een scherm te staren en zitten ongeremd te rammen op hun game controllers om een nieuw game-level te bereiken. Eigenlijk kent iedere ouder met tienerkinderen dit verschijnsel maar al te goed. Door de toepassing van nieuwe innovatieve technologieën zullen deze verwoede gamers meer in beweging gaan komen. Het buiten spelen van vroeger wordt binnen spelen in de toekomst. Videogames zullen zich steeds meer ontwikkelen tot een (3D) speelfilm waarin de gebruiker zelf de hoofdrol speelt en het script zal gaan bepalen. Met dit in gedachten zal de game industrie wel meer aandacht moeten geven aan opslagcapaciteit en intern geheugen want de videogames van de toekomst zullen op dit gebied aanzienlijk meer eisen gaan stellen!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.