Kinderen en online games

Het schijnt dat onze tieners per dag ongeveer vijf uur besteden aan online activiteiten met hun smartphone, games console of computer. Pubers besteden vandaag de dag ongeveer drie uur aan online activiteiten, maar dit verdubbeld bijna als zij de leeftijd van 17 jaar bereiken. Bij de pubers besteden jongens 30 procent meer tijd aan het internet dan meisjes. Bij de tieners besteden de jongens, vooral omdat zij tech-fans zijn, 10 procent meer tijd aan het internet dan de meiden. Volgens hetzelfde onderzoek bezit één op de zeven kinderen zowel een smartphone als een computer. Bij één op de tien kinderen treft men zelfs een smartphone, computer en game console aan. Vanaf de leeftijd van 12 jaar geven de kinderen de voorkeur aan een smartphone boven een computer.

Een veilig internet:

Ouders maken zich in toenemende mate zorgen over het veelvuldige surfgedrag van hun kinderen. Waar de ouders vroeger op een pleintje rondhingen, zijn de kinderen nu op sociale media met elkaar in gesprek. Het is een trend die moeilijk tegen te gaan is omdat de internet technologie elke dag verder in ons leven integreert. Om deze reden is het voor de ouders belangrijker dan ooit om met de tijd mee te gaan. Waar wij ons vroeger zorgen maakten om de schaafwonden op knieën en ellenbogen van onze kinderen, moeten wij er nu op toezien dat onze kinderen veilig op internet kunnen surfen. Om deze reden moeten ouders de online mogelijkheden van een smartphone, computer of game console goed begrijpen zodat de kinderen niet in de verleiding kunnen komen. Een onderzoek van Pornhub, een erotische website, toont bijvoorbeeld aan dat 53 procent van hun dataverkeer van Playstation consoles kwam. Ook de Xbox en de Wii hadden met respectievelijk 34 procent en 7 procent een aanzienlijke inbreng in het dataverkeer.

Ouderlijk toezicht:

Iedere ouder heeft te maken met de vraag hoeveel tijd per dag hun kinderen nu werkelijk aan het internet mogen besteden. Internet experts zijn over het algemeen van mening dat wij onze kinderen een limiet moeten opleggen als het gaat om het gebruik van apparaten waarmee zij online kunnen zijn. Hoeveel tijd jouw kinderen online mogen zijn, zal per ouder verschillen. Echter hebben wij wel enkele tips om het internet gedrag van jouw kind te volgen zodat je op tijd kan ingrijpen voordat het verkeerd gaat.

Regelmatige inventarisatie:

Zorg dat je regelmatig met jouw kind een gesprek hebt over hoe ze het internet gebruiken. Vraag hierbij hoe ze de sociale media gebruiken en welke online spellen zij spelen.

Fysieke activiteiten:

Zorg er voor dat jouw kinderen voldoende fysieke activiteiten hebben. Verveling is namelijk één van de grote factoren waarom kinderen zoveel tijs online besteden. En wees eerlijk: Een kind kan ook wel eens een vaatwasser uitruimen of de hond uitlaten.

Vriendjes:

Het gebeurt maar al te vaak dat de kinderen bij een bezoek aan een vriendje of vriendinnetje worden geconfronteerd met nieuwe (online) spellen. Soms zelfs tot grote frustratie van de ouders. Een kind van 10 jaar behoort geen Call of Duty or Grand Theft Auto te spelen!

Balans in het leven:

Natuurlijk speelt het internet een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Echter moeten wij er voor zorgen dat het internet niet alles voor ons gaat bepalen. Zorg voor een optimale balans en neem de kinderen eens een dagje mee uit.

Toezicht:

Ook al vinden veel ouders dat zij hun kind op een verantwoordelijke manier opvoeden, het blijft belangrijk om toezicht op de internet activiteiten van jouw kind te houden. Het kan zijn dat zij, soms zelfs geheel buiten hun schuld, in moeilijke en belastende situaties terecht komen. Besef dan dat je als ouder de verantwoordelijkheid moet nemen.

Het schijnt dat onze tieners per dag ongeveer vijf uur besteden aan online activiteiten met hun smartphone, games console of computer. Pubers besteden vandaag de dag ongeveer drie uur aan online activiteiten, maar dit verdubbeld bijna als zij de leeftijd van 17 jaar bereiken. Bij de pubers besteden jongens 30 procent meer tijd aan het internet dan meisjes. Bij de tieners besteden de jongens, vooral omdat zij tech-fans zijn, 10 procent meer tijd aan het internet dan de meiden. Volgens hetzelfde onderzoek bezit één op de zeven kinderen zowel een smartphone als een computer. Bij één op de tien kinderen…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.2 ( 5 stemmen)

Geen Opmerkingen

Leave a Reply

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief: We geven namelijk onder onze nieuwsbrief aanmeldingen een nieuwe ‘Apple iPad 128 GB Wifi Space Gray’ weg!

Pol

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 547.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?