Nieuwsberichten Electronic Arts 2018

Over twee dagen start in het Los Angeles Convention Center de Electronic Arts ‘E3 2018. De E3 is één van ‘s werelds belangrijkste evenementen voor computer- en videogames en aanverwante producten. Gedurende drie spannende dagen zullen toonaangevende bedrijven, baanbrekende nieuwe technologieën en nog nooit eerder vertoonde producten worden getoond. Ook dit jaar zullen duizenden computer- en videogamebedrijven, sectoranalisten en gamers uit meer dan 100 landen samenkomen om de laatste innovatieve producten aan het grote publiek te tonen. En, zoals dat ieder jaar het geval is, wordt de E3 voorafgegaan door een persconferentie waar de meest verassende aankondigingen worden gedaan.

Battlefield 5

Electronic Arts, één van de toonaangevende producenten van videogames, presenteerde het vijfde deel van de ongelooflijk populaire Battlefield-franchise Battlefield 5. Deze single-player shooter speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog waarmee EA de minder bekende verhalen over het wereldwijde conflict tracht te vertellen. Deze versie van de Battlefield Franchise zal ook een multiplayer mogelijkheid gaan bieden. Op 11 oktober zal een Bèta-versie van het spel voor de EA Access-abonnees op de Xbox beschikbaar zijn. Het volledige spel Battlefield 5 Deluxe Edition zal op 16 oktober gelanceerd worden gevolgd door de standaard editie op 19 oktober.

Star Wars: Jedi Fallen Order

De wereld is bezaaid met miljoenen fans van Star Wars. Bijna wekelijks zijn er wel nieuwsberichten te vinden die verband houden met de Star Wars franchise. Onlangs ging de 10e film met de naam ‘Solo, a Star Wars story in première. Op de persconferentie presenteerde Respawn Entertainment de nieuwste telg in deze franchise aan onder de naam Star Wars: Jedi Fallen Order. Het verhaal van deze videogame speelt zich af tussen Episode 3 en Episode 4 van de Star Wars saga, een periode waarin de Jedi’s werden opgejaagd. In het spel staat de strijd van een Jedi-leerling (Padawn) tegen de Jedi-zuivering van keizer Palpatine centraal. Het spel zal eind 2018 in de winkels liggen.

EA Origin Access Premier

Dat de ontwikkelaar van videogames Electronic Arts veel te melden heeft zal niemand natuurlijk verbazen. Naast Battlefield 5 maakte het bedrijf ook bekend dat het zijn abonnementsdiensten zal gaan uitbreiden. Met het bestaande EA Access abonnement kan men voor € 3,99 per maand of € 24,99 per jaar oudere titels van de uitgever downloaden en nieuwe games uitproberen. Hiernaast krijgt men ook nog eens 10 procent korting bij de aanschaf van een EA game. Met het nieuwe EA Origin Access Premier abonnement kunnen pc-gamers, naast alle mogelijkheden van het EA Access abonnement, ook nog eens gloednieuwe games streamen. Deze nieuwe abonnementen zullen na de zomermaanden beschikbaar komen.

Madden 19

Het feit dat het nieuwe NFL-seizoen in Amerika op het punt staat van start te gaan, is voor de vele Football-fans het sein om uit te kijken naar een nieuwe aflevering van het American Football videogame Madden. Het spel wordt uitgegeven door EA Sports en zal op 10 augustus gelanceerd worden. Volgens EA Sports vertegenwoordigd Madden NFL 19 een grote sprong voorwaarts op het gebied van gameplay en besturing. Het spel zal beschikbaar zijn voor de Xbox One, PlayStation 4, Android (App) en iOS (App). Hiernaast zal het spel voor het eerst sinds 2007 terugkeren naar het pc-platform.

Overige aankondigingen

Natuurlijk werden tijden de Electronic Arts ‘E3 2018 persconferentie veel meer mededelingen gedaan. Zo werd de videogame ‘Sea Of Solitude dat begin 2019 gelanceerd zal worden. Ook het real-time strategiespel ‘Command and Conquer: Rivals’ van Redwood Studio’s werd tijdens de persconferentie uitvoerig belicht. Tijdens de Electronic Arts ‘E3 2018 zullen, zoals dat de gewoonte was bij de vorige edities, nog spectaculaire aankondigingen worden gedaan. Om deze reden zullen we de komende dagen vol verwachting dit evenement op de voet volgen!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.