Nintendo: Detective Pikachu gaat Europa in

Het werd echt wel hoog tijd! Het Nintendo 3DS spel ‘Detective Pikachu, dat al in februari 2017 in Japan het levenslicht zag, komt in maart eindelijk naar het Westen. Het spel dat ontwikkeld is door Creatures Inc., zal op 23 maart in Europa en Noord-Amerika verkrijgbaar zijn. De eerste editie (Birth of a New Combination) van dit spel was al in 2016 in Japan verkrijgbaar en in 2017 kwam hier ook de tweede editie bij. De release die zowel in Europa als Noord-Amerika op 23 maart beschikbaar komt, zal beide edities bevatten.

Het spel Detective Pikachu

In dit spel krijgt de speler te maken met een pratende Pikachu die ook nog eens claimt dat hij een detective is. Samen met zijn vriend Tim Goodman gaat Pikachu op pad in Rhyme City om verschillende mysteries op te lossen. Echter om één of andere reden lijkt het dat Tim de enige is die begrijpt wat Detective Pikachu zegt. Vergeleken met de typische Pokémon games verschilt de nieuwe Pikachu wel met zijn voorgangers. Naast het feit dat Pikachu kan praten heeft hij ook nog eens een wel heel bijzondere persoonlijkheid ontwikkeld. Het spel is dan ook een avonturen actiegame waarin je aanwijzingen moet vinden en met mensen moet praten om nieuwe informatie in te winnen. In dit spel zal je genoeg interessante mensen ontmoeten. Het is aan jou om te bepalen wie te vertrouwen is en wie niet. Ook zal je enorm veel Pokémon tegen komen. En hier komen de talenten van Pikachu goed van pas. Hij kan als enige met andere Pokémon communiceren!

Merchandising

Om de release van deze game te vieren zal ‘The Pokémon Company’ ook een gigantische Detective Pikachu amiibo lanceren. Deze amiibo is met zijn 13.6 cm groter dan de gemiddelde amiibo. Als je deze amiibo inscant op jouw 3DS kan je alle over het spel verspreidde Pika prompts video’s bekijken. Deze Pika prompts zijn werkelijk handig omdat zij hints bevatten die je kan gebruiken als je vastloopt in het spel. Naast de amiibo wordt op 26 januari ook nog eens een speciale Pikachu editie van de New Nintendo 2DS XL uitgebracht. Deze speciale editie New Nintendo 2DS XL zal voor ongeveer € 160,00 in de winkel liggen. En als dat nog niet genoeg is, is er ook nog eens een Detective Pikachu film in de maak waarin Ryan Reynolds zijn stem leent aan Detective Pikachu.

Nintendofans

Het lijkt er echt op dat de Nintendo en Pokémon fans de komende maanden genoeg hebben om naar uit te kijken. Het spel Detective Pikachu, de bijbehorende amiibo, de speciale Pikachu editie van de New Nintendo 2DS XL en ook nog eens een Detective Pikachu film. Maar wat belangrijker is: Door al deze aankondigingen lijkt het erop dat Nintendo de 3DS nog geruime tijd blijft ondersteunen. En dat is eigenlijk toch wel het beste nieuws voor alle Nintendofans!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3817.