Nintendo lanceert de NES Classic Edition-console opnieuw

De laatste maanden staat Nintendo volop in de belangstelling. Het bedrijf timmert hard aan de weg om weer een toonaangevende producent van gameconsoles en videogames te worden. En gezien de resultaten lijkt het bedrijf dan ook de goede weg te hebben ingeslagen. Begin april maakte Nintendo bekend dat de totale verkoop van de Super NES Classic-editie wereldwijd het aantal van 5,28 miljoen eenheden heeft overschreden. Het plug-and-play systeem werd eind september 2017 in Noord-Amerika en Europa gelanceerd waarna het begin oktober 2017 ook in Japan op de markt werd gebracht.

NES Classic Edition

Na een relatieve stilte van twee weken vond Nintendo het waarschijnlijk weer de hoogste tijd om een nieuw persbericht de wereld in te sturen. Afgelopen zondag (13 mei) maakte Nintendo namelijk bekend dat het zijn NES Classic Edition-console op 29 juni opnieuw zal lanceren. Het bedrijf voegde eraan toe dat naast de NES Classic Edition-console, waarmee je de oude Nintendo Entertainment System-spellen op een modern beeldscherm kunt spelen, ook de SNES Classic Edition voor de rest van 2018 in de winkel komt te liggen. De NES Classic Edition-console zal voor ongeveer € 60,00 over de toonbank gaan terwijl de SNES Classic Edition voor ongeveer € 80,00 in de winkel zal liggen.

Samenstelling NES Classic Edition

Toen Nintendo de NES Classic Edition in 2016 op de markt bracht was het gelijk een groot succes De console werd geleverd met 30 klassieke NES-spellen, waaronder Super Mario Bros., Metroid en Pacman. De console zelf heeft hetzelfde ontwerp als het originele Nintendo Entertainment System. Het is echter wel een miniatuurversie die via de HDMO-poort kan worden aangesloten op moderne beeldschermen. De nieuwe versie van de NES Classic Edition zal geleverd worden inclusief 30 retro Nintendo titels, zoals Super Mario Bros, Castlevania, Final Fantasy en The Legend of Zelda. Hiernaast zal je de klassieke Nintendo controller, een HDMI-kabel en een voedingsadapter in de verpakking van de NES Classic Edition aantreffen.

Naast de eerder genoemde games zal de NES Classic Edition ook een groot aantal andere retro games bevatten. Bij de aanschaf van deze kleine Nintendo console zal je de volgende games aantreffen: Tag Team Match: Muscle, Dragon Quest, Fist of the North Star, Dragon Ball: Shenron no Nazo, Kinnikuman: Kinnikusei Oui Soudatsusen, Saint Seiya: Ougon Densetsu, Captain Tsubasa, Saint Seiya: Ougon Densetsu Kanketsu-hen, Sekiryuuou, Famicom Jump: Hero Retsuden, Sakigake!! Otokojuku Shippuu Ichi Gou Sei, Ankoku Shinwa: Yamato Takeru Densetsu, Tenchi wo Kurau (Destiny of an Emperor), Hokuto no Ken 3: Shin Seiki Souzou Seiken Retsuden, Dragon Ball 3: Gokuden, Captain Tsubasa 2, Dragon Ball Z: Kyoushuu! Saiyajin, Magical Taluluto-kun: Fantastic World, Famicom Jump II: Saikyo no Shichinin en Rokudenashi Blues.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.