Nintendo lanceert de nieuwe Switch in zomer 2019

Volgens een rapport van Wall Street Journal is Nintendo van plan de Switch nieuw leven in te blazen om ervoor te zorgen dat het succesvolle verkoopsucces van zijn hybride home-handheldconsole een vervolg krijgt. Deze strategie van Nintendo werd door meerdere bronnen in de sector voor gameconsoles bevestigd. De nieuwe Switch, die voorzien zal zijn van zowel software als hardware upgrades kan al in de zomer van 2019 in de winkelschappen terechtkomen.

OLED-Display

De Switch, die qua specificaties, aan de onderkant van de markt geplaatst is, zal een aantal upgrades krijgen waardoor deze hybride console meer met zijn technologische meerderen kan concurreren. Zo verwachten marktkenners dat Nintendo het Lcd-scherm van de Switch zal vervangen en uitgebreide upgrades voor de software en de hardware zal doorvoeren. Zo heeft Nintendo nu de mogelijkheid om de Switch zelfs uit te rusten met een OLED-display. Mogelijk zal deze OLED-display zelfs grote overeenkomsten vertonen met de OLED-display van de iPhone X. Vanuit een visueel standpunt heeft een OLED-display grote voordelen qua design, kwaliteit en energiebeheer. Vanuit het oogpunt van design zal de nieuwe Switch dus zelfs dunner kunnen worden hetgeen een aantrekkelijk verkoopargument zal zijn. Voor Nintendo is het echter cruciaal dat deze upgrades geen compatibiliteitsproblemen met bestaande games zullen geven.

Upgrade in hardware, software en verkoopprijs

Deze mogelijke upgrades zal de Switch natuurlijk duurder in aanschaf maken. Maar een betere beeldkwaliteit, een langere levensduur van de batterij en een dunner design zijn zeer sterke verkoopargumenten. Misschien biedt de gamingmarkt zelfs wel ruimte voor de lancering van een Switch Pro, vergelijkbaar met wat Sony met zijn PlayStation 4 deed. Helaas gaan er geen geruchten rond omtrent een eventuele upgrade van de Nvidia Tegra-processor van het systeem. Echter gezien levenscyclus van Switch lijkt dit voor Nintendo onontkoombaar.

Levenscyclus Switch

Het rapport van Wall Street Journal geeft ook aan dat Nintendo de nieuwe Switch zo snel als zomer 2019 zou kunnen lanceren. Op basis hiervan kan men concluderen dat de levenscyclus van de Switch ongeveer 2.5 jaar bedraagt. Met een gemiddelde levenscyclus van gemiddeld 5 jaar voor alle consoles, is de lancering van een nieuw model halverwege de cyclus een perfect gekozen moment. Sony en Microsoft hebben beide deze strategie met succes uitgevoerd zonder de compatibiliteit van de bestaande spelbibliotheken in gevaar te brengen. Maar voordat je als Nintendo-fan besluit jouw Switch van een upgrade te voorin, denk dan eens aan het verschillend aantal 3DS-systemen dat Nintendo op de markt heeft gezet.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.