Nintendo lanceert Super Smash Bros. Ultimate

Natuurlijk heeft ook Nintendo een persconferentie op de Electronic Arts E3 Exhibition georganiseerd. Na verschillende grote aankondigingen van de afgelopen dagen, presenteerde het bedrijf een keur aan nieuwe details over de nieuwste games. Centraal hierbij stond het spel ‘Super Smash Bros. Ultimate’ dat door velen wordt beschreven als één van de meest spectaculaire videogames van dat jaar. Het spel zal op 7 december voor de Nintendo Switch gelanceerd gaan worden.

Super Smash Bros. Ultimate

Nintendo heeft eindelijk de volgende Super Smash Bros voor de switch onthuld. De laatste versie lijkt hiermee ook de grootste en de meest uitgebreide versie te zijn van deze franchise. Zo bevat deze videogame, in tegenstelling tot alle vorige versies, elk personage uit de geschiedenis van de serie waardoor er meer dan 60 strijders beschikbaar zijn. Zo ontmoet je personages uit toonaangevende games zoals Cloud uit Final Fantasy VII en Ryu van Street Fighter. Maar ook lang vergeten personages zoals Snake uit Metal Gear Solid, Pacman en Mega Man maken hun opwachting in dit spectaculaire spel. In Super Smash Bros. Ultimate.

Beroemde personages

Alle personages in Super Smash Bros. Ultimate zijn opnieuw bewerkt zodat ze beter aansluiten op de moderne gameplay. Hierbij hebben de historische personages een aanzienlijke facelift gekregen en is hun functionaliteit afgestemd op de moderne technieken. Zo draagt Link, één van de beroemdste personages uit de Zelda franchise, zijn tuniek van Breath of the Wild en hij kan op met bommen gooien. Een ander uitermate beroemd karakter die zijn stempel op dit spel kan drukken is natuurlijk Super Mario. Ook hij onderging een facelift en draagt nu zijn geliefde Cappy, de handige hoed die veel hoop nieuwe functionaliteiten introduceerde in de videogame Super Mario Odyssey. Veel van de doorgevoerde veranderingen zijn gericht op een betere, snellere en meer spectaculaire gameplay.

Gameplay

In het spel Super Smash Bros gaan de vele kleurrijke personages uit de verschillende Nintendo games de strijd met elkaar aan. Zo kan het voorkomen dat de ons zo geliefde Super Mario het moet opnemen tegen de aandoenlijke Link uit The Legend of Zelda. Natuurlijk zijn er ook nieuwe spelniveaus in Super Smash Bros. Ultimate aangebracht. Zo zal men in het spel kunnen belanden op de ‘Great Plateau Tower’ uit het spel The Legend of Zelda: Breath of the Wild en de kleurrijke stad uit Splatoon 2. Hiernaast heeft Nintendo ook twee nieuwe strijders geïntroduceerd: de hoofdpersoon (Inkling) uit schietspel Splatoon en de vijandige draak Ridley uit de Metroid-games. Elk personage is al direct aanwezig in het spel. Nintendo heeft beloofd dat de personages, ten opzichte van de vorige edities van het spel, gemakkelijker en sneller ‘unlocked’ kunnen worden. Natuurlijk kunnen we niet verwachten dat veel van deze historische personages al direct beschikbaar zijn. Maar voor elke enthousiaste speler zullen alle personages redelijk snel beschikbaar zijn.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3817.