Nintendo Online Service in september 2018!

De afgelopen tijd hebben we veel geruchten gehoord over de online service die Nintendo binnenkort gaat lanceren. Lange tijd heeft het bedrijf ons in het ongewisse gelaten voor wat betreft de lanceringsdatum. Echter uit een onlangs verschenen publicatie blijkt dat het bedrijf de Nintendo Online Service (NOS) in september 2018 gaat lanceren, ruim een jaar na de introductie van de Switch.

Nintendo Online Service

De lancering van de Nintendo Online Service zal de eerste poging van het bedrijf zijn om zijn games online aan te bieden. Er is helaas nog weinig bekend over de werking van dit nieuwe game-platform. De meeste vragen op internet gaan vooral over de smartphone-app en hoe deze zal samenwerken met de Switch. De online service zal ongeveer 20 Euro per jaar gaan kosten waarvoor je hoogst waarschijnlijk de beschikking krijgt over de volledige Nintendo bibliotheek gevuld met klassieke NES-games. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld Super Mario Bros. 3, Balloon Fight en Dr. Mario die voorzien zijn met verschillende online functionaliteiten. Vooralsnog wordt er alleen gesproken over de NES-games, maar mogelijk zullen de SNES-games ook deel gaan uitmaken van de bibliotheek.

Reactie op concurrenten

De stap tot het lanceren van de Nintendo Online Service lijkt vooral te zijn ingegeven als een reactie op de concurrentie. De abonneehouders van Microsoft (Xbox) en Sony (Playstation) krijgen maandelijks gratis de beschikking over verschillende videogames die standaard worden geleverd met premium online abonnementen. Microsoft heeft dit concept zelfs uitgebreid door het aanbieden van een Xbox Game Pass (€ 6,99 per maand) waarmee spelers toegang hebben tot meer dan 100 games inclusief nieuwe first-party releases. De Nintendo Online Service is aanzienlijk goedkoper dan die van zijn concurrenten. De bibliotheek met gratis spellen lijkt ook afgestemd te zijn op dit lage abonnementsbedrag.

Functionaliteiten en platform

Op dit moment is het nog onduidelijk welke functionaliteiten de Nintendo Online Service gaat bieden. Zo is niet bekend hoeveel spellen werkelijk in de bibliotheek beschikbaar komen en of er ook videospellen uit de tijd van de GameCube en de N64 console online komen. Wat het laatste betreft zullen we terughoudend moeten zijn omdat het erop lijkt dat Nintendo voor de toekomst alle pijlen op de Switch heeft gezet. Nu is het wel zo dat er een sterke trend bestaat waarbij fanatieke gamers teruggrijpen op de oude klassieke Nintendo games. Zo heeft het bedrijf in 2017 ruim 4 miljoen Classic Mini: SNES consoles en meer dan 2.3 miljoen Classic Mini: NES consoles verkocht. Het feit dat beide consoles geleverd werden met een groot aantal games, waaronder toonaangevende klassieke games, heeft hierbij een sterke bijdrage geleverd aan het aantal verkochte consoles. Op basis hiervan mag je logischerwijs toch wel aannemen dat Nintendo ook deze klassiekers in de bibliotheek zal opnemen. Echter zoals het verleden al eens heeft bewezen, kan Nintendo zijn fans flink verrassen te staan!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.