Nintendo Switch krijgt geen Virtuele Console

De aankondiging van de onlineservice voor de Nintendo Switch op maandag 7 mei jongst leden lijkt meer vragen dan antwoorden te geven. Sinds de lancering van de populaire Nintendo console zijn de gebruikers in afwachting van de Switch Online-service en daarmee gepaard gaande cloud gebaseerde back-upopslag. Het nieuws dat een abonnement op deze service ook toegang zal geven tot 20 NES-spellen leidde tot discussie of Virtual Console een terugkeer zou maken naar de Switch. Helaas ziet het er niet naar uit dat de Virtuele Console beschikbaar komt, maar toch zullen de retro en klassieke games beschikbaar komen op de Nintendo Switch.

Virtuele Console

De Virtuele Console werd voor het eerst geïntroduceerd op de Nintendo Wii als een gebaar om fanatieke Nintendo-fans aan te spreken in de nasleep van een experimentele console. Het stelde gebruikers in staat om oudere retro-consoles games te spelen zoals de NES en Nintendo 64. Echter door de beperkte bibliotheek en de beschikbaarheid van de SNES-games voor alleen de Nintendo 3DS, voldeed het project niet aan de gestelde verwachtingen.

Retro Games

De redactie van de website Kotaku.com heeft nu uit betrouwbare bron vernomen dat Nintendo niet van plan is om Virtuele Console naar de Switch te brengen. Volgens de woordvoerder van Nintendo zijn er momenteel geen plannen om klassieke games samen te brengen onder de banner van de Virtuele Console zoals op andere Nintendo-systemen is gedaan, Echter betekend dit niet dat Nintendo geen oudere spellen beschikbaar stelt voor het Switch platform. Er zijn verschillende manieren waarop klassieke spellen van Nintendo en andere uitgevers beschikbaar worden gesteld op de Nintendo Switch. Het Nintendo Entertainment Systeem – Nintendo Switch Online, de Nintendo eShop en de fysieke collecties zijn hier een goed voorbeeld van.

Nintendo Online Service

Zoals eerder vermeld geeft de betaalde online dienst van Nintendo toegang tot een bibliotheek van 20 NES-spellen en biedt het cloudopslag voor het verzamelen van games en het opslaan van een back-up. De verwachting is dat deze onlineservice in september van dit jaar zal worden gelanceerd. De abonnementskosten bedragen $ 3,99 per maand, $ 7,99 per drie maanden of $ 19,99 voor een jaar hetgeen aanzienlijk goedkoper is dan de online diensten van Sony Playstation en Microsoft Xbox. Hiernaast zal Nintendo voor $ 34,99 ook een gezinsabonnement aanbieden waarmee maximaal acht gebruikers op één account kunnen inloggen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3817.