Nintendo Switch spelstreaming start deze week

De Nintendo Switch is misschien niet het meest ideale gaming apparaat op de markt van vandaag, maar elke keer weer weet het ons te verrassen. Zo werd onlangs door de Japanse site Capcom aangekondigd dat het angstaanjagende spel Resident Evil 7 biohazard later deze week beschikbaar zal zijn op Nintendo’s nieuwste console. In tegenstelling tot Doom of Wolfenstein 2: The New Colossus wordt het spel volledig gestreamd in plaats van het game-bestand in één keer te downloaden.

Streaming abonnement

Volgens de Japanse Capcom zal de Cloud-versie van het spel Resident Evil 7 biohazard zowel het hoofdspel als drie eerder uitgebrachte uitbreidingen bevatten. In eerste instantie zal het spel vanaf 24 mei alleen in Japan beschikbaar zijn. In de daaropvolgende drie maanden zal het spel ook beschikbaar komen in Noord-Amerika en Europa. Je moet wel een streaming abonnement van circa € 20,00 aanschaffen waarmee je 180 dagen het spel online kunt spelen. Er is ook een 15 minuten durende demo beschikbaar voor diegenen die nieuwsgierig zijn. Deze beperkt speelbare demo geeft wel een goede indicatie hoe de soms complexe graphics op een console met minder vermogen wordt weergegeven. Ook kan je dan beoordelen hoe de framesnelheid zich verhoudt bij het streamen van dit spel. De demo is dus een uitstekende mogelijkheid om te zien wat jouw Nintendo Switch kan.

Goed draadloos netwerk

De streaming versie van het spel Resident Evil 7 biohazard is voorzien van een intuïtieve Toy-Con controller-configuratie. Om de beste spelresultaten te behalen wordt het aanbevolen om het spel alleen in een nieuwere Wi-Fi-omgeving (802.11ac 5 GHz-netwerk) te spelen . Het streaming basisbestand zal ongeveer 45 MB-ruimte op jouw Nintendo switch innemen. Er zit echter wel een keerzijde aan de medaille. Omdat de spelbestanden worden opgeslagen aan de serverzijde kan niet 100 procent gegarandeerd worden dat het spel altijd benaderbaar blijft. Ook als de geldigheid van het streaming abonnement afloopt kan men niet garanderen dat jouw gegevens bewaard blijven. De komende tijd maand Nintendo dan ook als een proefperiode om de “kinderziektes” uit het spel en de streaming applicatie te halen.

Een streaming toekomst

Als Nintendo erin slaagt om dit experiment tot een goed einde te brengen, zou dit weleens een wereld van kansen bieden voor de Nintendo Switch. Als men er in slaagt om het spel Resident Evil 7 biohazard probleemloos op de lokale hardware van de Switch uit te voeren, heeft Nintendo een geheel nieuw afzetkanaal met een enorme potentie. In de markt van de desktop en notebook computers hebben we al gezien dat het streamen van games met NVIDIA’s GeForce Now tot uitstekende resultaten heeft geleid. Door toepassing van deze technologie kan men het spel Destiny 2 zelfs met gemak op een goedkoop en eenvoudig computersysteem uitvoeren.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.