Ontspannen in jouw virtuele tuin

Een tuin vol prachtige bloemen en dwarrelende vlinders is voor iedereen wel een privé paradijsje waar men kan ontsnappen uit de hectische wereld. En iedereen weet dat een tuin kan worden gezien als een rustpunt waar, verbonden aan stilte, meditatie en een passieve benadering van het leven en tijd centraal staat. Voor de echte tuinliefhebber is de tuin niet alleen de plaats voor overpeinzingen maar ook een plaats voor actie. Want achter de vredige stilte barst de tuin letterlijk uit zijn voegen door het vele leven dat zich hier ontplooit. Een goed onderhouden tuin vraagt werkelijk ook veel van jouw aandacht. Maar hoe zit het met een virtuele tuin?

Earthtongue:

Earthtongue is een videogame waarin deze dualiteit van de tuin duidelijk aanwezig is. Met het spel is Earthtongue creëer je jouw eigen virtuele waardoor je steeds meer het verlangen krijgt om tuinier te worden. Je kan jouw eigen virtuele tuin op de achtergrond laten draaien terwijl er nieuwe soorten insecten of planten verschijnen en met de bestaande soorten integreren. Als je jouw tuintje goed onderhoud verdien je punten waarmee je weer nieuwe tuingereedschappen kan aanschaffen. Earthtongue heeft veel weg van de oude 16-bits ‘retro’ spelletjes en is beschikbaar voor de PC.3

Harvest Moon:

Als je meer grafisch bent ingesteld dan is Harvest Moon een goede keuze. Harvest Moon is een boerderij simulatie rollenspel dat speciaal ontwikkeld is voor het Super Nintendo Entertainment System. Het spel volgt een jongen die voor de boerderij van zijn afwezige vader moet zorgen. Het hoofddoel van Harvest Moon is het herstellen en onderhouden van een boerderij die in verval is geraakt. Als speler moet je bepalen hoe de dagelijkse activiteiten, zoals het verbouwen van gewassen, het onderhouden van het vee en het onderhouden van de boerderij uitvoert. Harvest Moon is een volwaardig simulatiespel dat alle facetten van de realiteit op zijn eigen typische manier benaderd. Het spel is beschikbaar voor de Nintendo DS, Nintendo GameCube, Nintendo Wii, Playstation, Playstation 2 en Playstation Portable.

Plants vs Zombies:

De echte actefanaten onder ons gaan niet stil op een bankje midden in de tuin zitten. Nee, zij willen actie! In dit geval is Plants vs Zombies een schitterend alternatief. In dit spel wordt jouw huis geteisterd door een invasie van prettig gestoorde Zombies. Jouw enige verdediging zijn de 49 planten die de Zombies kunnen wegzappen. Maak optimaal gebruik van een erwtenschieter, walnoten, ontploffende kersen waarmee je de aanstormende Zombies kan vertragen, verwarren en verzwakken voordat zij de voordeur van jouw huis bereiken. Het spel Plants vs Zombies is beschikbaar voor Android, iOS, Nintendo DS, Xbox 360, Xbox Live, Windows en Windows Phone 7.

Garden Simulator:

Als je dan toch echt groene vingers hebt, dan is Garden Simulator toch wel het enige echte alternatief. In dit spel moet je de perfecte tuin aanleggen. Je hebt hierbij de beschikking over meer dan veertig stukken tuingereedschap, een uitgebreide collectie tuinplanten en verschillende tuindecoraties. Net zoals in de realiteit speelt het weer in Garden Simulator een belangrijke rol. En dat niet alleen, je moet ook waakzaam zijn op allerlei ongedierte die jouw tuin kunnen vernielen. Je kan in dit spel kiezen voor de optie ‘normaal’ en de optie ‘carrièremodus’. In de normale optie kan je lekker op je gemak tuinieren en in de carrièremodus moet je werkelijk keihard werken om jouw tuintje optima forma te houden. Het spel is alleen beschikbaar voor de PC (Windows).

Een tuin vol prachtige bloemen en dwarrelende vlinders is voor iedereen wel een privé paradijsje waar men kan ontsnappen uit de hectische wereld. En iedereen weet dat een tuin kan worden gezien als een rustpunt waar, verbonden aan stilte, meditatie en een passieve benadering van het leven en tijd centraal staat. Voor de echte tuinliefhebber is de tuin niet alleen de plaats voor overpeinzingen maar ook een plaats voor actie. Want achter de vredige stilte barst de tuin letterlijk uit zijn voegen door het vele leven dat zich hier ontplooit. Een goed onderhouden tuin vraagt werkelijk ook veel van jouw…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.4 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 5978.