Speluitleg Pac-man

Speluitleg Pac-Man

Pac-Man is een klassiek computerspelletje. In 1980 werd het spel uitgebracht als arcade spel. Het spel was zo populair dat er binnen 1 jaar al honderdduizend arcade-machines van verkocht werden. Het is dan ook het meest succesvolle computerspel ooit en overtreft zelfs Tetris en Street Fighter. Ter ere van het 30-jarige bestaan van het arcade spel Pac-Man werd in 2010 het logo van Google 2 dagen vervangen door een speelbare versie van de game.

Speel hier je favoriete game

Pac-Man

Pac-Man – ook wel ‘happertje’ genoemd –  is een klein poppetje ook dat een weg door het speelveld moet zoeken en ondertussen alle muntjes moet opeten. Er liggen ook vruchtjes in het speelveld die hij kan opeten om meer punten te krijgen.

Maar het spel wordt gevaarlijk gemaakt door 4 spookjes die achter hem aan gaan. De spookjes zijn rood, groen, lichtblauw en oranje. Wanneer Pac-Man door een spookje gepakt wordt is hij dood. Het is dan ook de bedoeling dat de speler de 4 spookjes steeds weer te slim af is. In het speelveld liggen ook witte pillen. Wanneer Pac-Man deze witte pillen pakt worden de rollen omgedraaid en kan hij de spookjes pakken. De pillen werken een paar seconden en dan zullen de spookjes weer achter Pac-Man aankomen. Het is dan de bedoeling zoveel mogelijk spookjes te pakken.

Als Pac-Man een spookje pakt wordt het spookje weer in zijn kooi gezet, maar het zal niet lang duren voordat hij weer wordt vrijgelaten en weer achter Pac-Man aankomt. Er liggen maar een paar witte pillen in het spel en deze zul je sowieso moeten pakken om het level te halen. Het is dus even goed uitkijken wanneer je de pillen pakt.

Pac-Man

Pac-Man is inmiddels ook online te spelen en is dus niet meer alleen een Arcade spel. Wanneer je Pac-Man online wilt spelen kun je dit geheel gratis doen. Terwijl het spel vroeger in speelhallen juist voor geld gespeeld werd. Je kon er geen geld mee winnen maar wel highscores van andere verbreken.

Na het verschijnen van het eerste Pac-Man spel zijn er nog tal van vervolgspellen gemaakt. De meeste bekendste vervolgspel is Ms. Pac-Man . Hierbij speelt een vrouwelijke versie van het Pac-Man figuurtje de hoofdrol.

Pac-Man is een echte klassieker en wordt online nog steeds door vele liefhebbers gespeeld.

Nieuws

Weetjes

Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Pac-Man

Er zijn verschillende versies van Pac-Man te spelen. - 75%
Pac-Man overtreft Tetris en Street Fighter in populariteit. - 69%
Net als Tetris is Pac-Man heel bekend, en hebben de meeste mensen het ooit wel eens gespeeld. - 84%

76%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.29 ( 10 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7836.