Speluitleg Pet Rescue Saga – Spelregels Pet Rescue Saga

Speluitleg en spelregels Pet Rescue Saga

Pet Rescue Saga is een spel van King.com dat erg populair is en veel gespeeld wordt via Facebook. Bij Pet Rescue Saga is het jouw taak om, zoals de naam al doet vermoeden, diertjes te redden die de dierendieven gestolen hebben! Het is de bedoeling om bij elk level de opdrachten te voldoen die bij het desbetreffende level horen.

Speel hier je favoriete games

 • Classic Pac
  Classic Pac
 • Wallpaper Connect
  Wallpaper Connect
 • Treasures of Atlantis
  Treasures of Atlantis
 • Triple Mahjong
  Triple Mahjong
 • Klondike Solitaire
  Klondike Solitaire
 • Disc Pool 2 Player
  Disc Pool 2 Player
 • Stronghold Solitaire
  Stronghold Solitaire
 • China Tower Mahjong
  China Tower Mahjong
 • Letter Mix
  Letter Mix
 • Shanghai Dynasty
  Shanghai Dynasty
 • Glow Jongg
  Glow Jongg
 • Jungle Collapse
  Jungle Collapse
 • Lost in Time
  Lost in Time
 • Valentine
  Valentine
 • Close Jungle Solitaire
  Close Jungle Solitaire

Bekijk meer spellen

Opdrachten

Opdrachten zijn bijvoorbeeld : Red 2 dieren en scoor 2000 punten, of Red 5 dieren en scoor 3000 punten. Pet Rescue Saga wordt gespeeld met levens. Je begint met 5 levens maar wanneer je een level niet haalt door de opdrachten niet te vervullen zul je een leven kwijtraken. Levens worden om de zoveel tijd automatisch aangevuld, met 1 leven per keer.  Het is tevens mogelijk om levens te kopen, of wanneer je het spel via Facebook speelt, je vrienden om levens te vragen.

Het speelveld van Pet Rescue Saga is gevuld met verschillende kolommen met blokken in verschillende kleuren. De diertjes staan bovenop deze kolommen. Je redt de diertjes door ze op de grond te krijgen. Om de diertjes op de grond te krijgen zul je de blokken waar ze op staan weg moeten spelen. Sommige diertjes zitten in kooitjes. Je moet dan eerst deze kooi breken.

Dit doe je door de kooi te matchen met een blok van dezelfde kleur. 2 kooitjes van dezelfde kleur kunnen ook gematcht worden. Blokken kun je wegspelen wanneer er 2 of meer blokken van dezelfde kleur naast of op elkaar staan. Je klikt dan op deze blokken om ze weg te spelen. Voor elk blok dat je wegspeelt verdien je punten.

Hoe groter de combinatie van blokken, hoe meer punten je verdient. Voor elk diertje dat je redt krijg je ook nog eens 1000 punten. Wanneer je de opdracht vervuld hebt heb je het level uitgespeeld en ga je door naar het volgende level. Sommige levels zijn moeilijker omdat je maar een bepaald aantal zetten hebt om je opdracht te vervullen.

Boosters

In het spel Pet Rescue Saga kun je gebruikmaken van verschillende Boosters. Deze zijn in het begin niet allemaal te gebruiken omdat je ze nog niet vrijgespeeld hebt. Tijdens het spelen van het spel zul je ze een voor een vrij spelen, waarna je ze kunt gebruiken in het spel. Wanneer je de Boosters hebt vrijgespeeld kun je ze  tegenkomen en verdienen in de levels of aanschaffen met Facebookcredits.

De Booster kun je vervolgens gebruiken door erop te klikken. Let er wel op dat de Booster actief is! Boosters zijn echter niet nodig! Het zijn hulpstukken om het uitspelen van een level makkelijker te maken, maar elk level is ook zonder Boosters uit te spelen. De 6 Boosters in Pet Rescue Saga zijn:

 • Blokkenkraker: Met deze Booster kun je een ongewilde doos verwijderen. Na het inzetten van deze Booster zal het gekozen blok uit het speelveld verdwijnen. Deze Booster kun je aanschaffen voor 3000 coins of 9 Facebookcredits. Dit is de enige Booster die ook met coins aangeschaft kan worden, de rest van de Boosters kun je alleen kopen wanneer je het spel via Facebook speelt. Wanneer je deze Booster aanschaft zul je hem 3 x kunnen gebruiken.
 • Kleurenknapper: Dit is een super Booster! Met de Kleurenknapper Booster speel je alle blokken van 1 kleur weg. Deze Booster kun je aanschaffen voor 19 Facebookcredits. Wanneer je deze Booster aanschaft zul je hem 3 x kunnen gebruiken.
 • Raket: Met deze Booster kun je 1 verticale kolom blokken wegspelen. Deze Booster kun je aanschaffen voor 29 Facebookcredits. Wanneer je deze Booster aanschaft zul je hem 3 x kunnen gebruiken.
 • Rijexplosief: Met deze Booster kun je 1 horizontale kolom blokken wegspelen. Wanneer deze Booster zich tijdens het spel in 1 van de kolommen bevindt, zal de kolom waar de Booster staat verdwijnen. Wanneer je hem aanschaft met Facebookcredits bepaal je zelf in welke kolom je hem inzet. Deze Booster kun je aanschaffen voor 19 Facebookcredits. Wanneer je de Booster aanschaft zul je deze 3 x kunnen gebruiken.
 • Betonschaar: Met deze Booster kun je kooien kapot knippen die om blokken zitten. Deze Booster kun je aanschaffen voor 29 Facebookcredits. Wanneer je deze Booster aanschaft zul je hem 3 x kunnen gebruiken.
 • Loper: Met deze Booster kun je de blokken die op slot zitten openen. Wanneer je deze Booster aanschaft zul je hem 3 x kunnen gebruiken.

Speciale blokken

Niet alle blokken zijn makkelijk weg te spelen. Soms zit er een kooi omheen, of zijn er stenen blokken, of blokken die op slot zitten. Wanneer er een kooi omheen zit zul je eerst de kooi moeten verwijderen. Om de kooi te verwijderen zullen de blokken die zich om het blok met de kooi heen bevinden moeten worden weggespeeld, of de blokken die zich onder dit blok bevinden moeten worden weggespeeld, zodat het blok met de kooi naar beneden valt.

Er zijn ook blokken met een bom erin. Als je op deze blokken klikt, ontploft de bom en alle blokken die om deze bom heen liggen. Deze blokken zijn onschadelijk voor de diertjes. Een ander speciaal blok is het x2 blok. Wanneer je een combinatie maakt met een x2 blok zullen je punten verdubbeld worden.

Sterren

Met het aantal punten dat je verdiend hebt verdien je tevens een aantal sterren. Het aantal sterren dat je verdient voor het uitspelen van een level is afhankelijk van je totale puntenscore. Er zijn 1, 2 of 3 sterren te verdienen.

Wanneer het spel via Facebook gespeeld wordt kun je ook zien wie van je vrienden het spel ook speelt. Tevens kun je zien wat de score van je vrienden is, en bij welk level zij zich bevinden. Vrienden kunnen je ook helpen met leuke extra’s zoals bijvoorbeeld levens of andere gifts.

Recensieoverzicht

leuke weetjes over pet rescue saga

Pet Rescue Saga is afkomstig van de makers van Candy Crush - 71%
het spel heeft momenteel meer dan 1500 levels - 56%
pet rescue saga word over het algemeen gespeeld op facebook - 78%

68%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.45 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7499.