SpeluitlegPizzolitaire – Spelregels Pizzolitaire

Wat is Pizzolitaire?

Pizzolitaire is een kaartspel van Zigiz. Het doel bij het spel Pizzolitaire is om stapeltjes kaarten weg te spelendoor 3 opeenvolgende kaarten op rij te leggen. Je verdient hiermee ingredienten om een pizza te maken.

Speel hier je Favorite Game

speluitleg Pizzolitaire

In het speelveld liggen 9 stapeltjes kaarten. Onderin het speelveld ligt een stapel kaarten en er worden steeds 3 kaarten voor je neergelegd. Elke kaart die je in het speelveld legt word vervangen door een nieuwe. De kaarten in het speelveld zelf kun je niet verplaatsen.

Het is de bedoeling dat je 3 opeenvolgende kaarten op rij gaat leggen, dit kan zowel verticaal en horizontaal, als diagonaal. De kaarten hoeven niet op volgorde te liggen bijvoorbeeld Aas, 2, 3. 3, Aas, 2 is ook een geldige combinatie. Wanneer je een goede combinatie hebt gemaakt zullen deze kaarten verdwijnen en zo worden de stapels kaarten steeds kleiner. De combometer aan de linkerkant van het spel zal dan stijgen.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Je kunt de kaarten echter overal neerleggen, ook wanneer er geen combinatie gevormt kan worden. Je maakt zo alleen de stapels weer groter, en de combometer zal zakken.

  • Wanneer je een stapeltje helemaal hebt weggespeeld komt er een ingredient vrij. De pizza rechts in beeld zal dan gevormt worden.
  • Wanneer je met de kaarten die voor je liggen geen combinatie kunt maken kun je de stapel kaarten in het hele spel 3 x shuffelen.
  • Wanneer je geen combinatie meer kunt maken en je kunt maken en je hebt al je shuffles verbruikt, dan is het spel afgelopen.

Puntentelling

Hoe meer combinaties je achter elkaar kunt vormen, hoe meer punten je verdient.In het spel zijn er op verschillende manieren extra punten te halen:

  • Wanneer je een heel stapeltje kaarten uit het speelveld wegspeelt, levert je dit een ingredient voor de pizza op, en de ingredienten zijn extra punten waard.
  • Wanneer je combinatie reeksen maakt, verdien je combo punten. Hoe hoger de combo meter, hoe meer punten.
  • Wanneer je alle stapels hebt weggespeeld en er zijn nog kaarten uit de stapel over verdien je hiervoor extra punten. Bovendien heb je dan je pizza compleet gemaakt!

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Sinds 2017 is Nederland bekend geworden met de fidget spinner. Het is een kleine gadget dat eruit ziet als een werper met drie spaken. Iedere spaak heeft een rond gat, die gebruikt kan worden om de fidget spinner te bewegen. Voor ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Pizzolitaire

Je hebt Flash nodig als je het spel in je browser wilt spelen. - 50%
De maker van Pizzolitaire, Zigiz, heeft ook andere spelletjes op hun website staan. - 74%
Pizzolitaire is ook op andere spelletjes websites te vinden. - 51%

58%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.44 ( 11 stemmen)

Kaartspellen spelen

Pol

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 1736.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?