Playstation 4 games die opslagcapaciteit vreten

Als je iemand hoort roepen over de grootste games op de Playstation 4, dan bedoelt men meestal de bekendste titels of de nieuwste releases. ‘Groter’ hoeft niet altijd ‘beter’ te betekenen. Zo zullen spellen die een aanzienlijke capaciteit van de harde schijf van jouw Playstation innemen mogelijk zelfs tot frustraties leiden. Moderne industriële standaarden vereisen dat zowel fysieke als digitale kopieën van de videospellen een grote hoeveelheid ruimte innemen op de harde schijf van de spel console. De disc bevat tegenwoordig niets meer dan een ‘key’ om het spel te activeren. Dus voor jou hebben we een lijstje gemaakt met de spellen die de grootste aanslag plegen op de capaciteit van de harde schijf van jouw PS4.

Battlefield 4 Premium Edition (71GB):

De standaard editie van het spel Battlefield 4 zal ‘slechts’ 31GB van jouw harde schijf in beslag nemen. Echter de volwassen gamer zal slechts genoegen kunnen nemen met de premium editie van dit spel. Hierdoor hebben zij direct de beschikking over de vijf DLC pakketten, elke gratis update en de overige content die de laatste vijf jaar is vrijgegeven. Het gevolg is dat deze premium editie met 71GB een aardige aanslag pleegt op de capaciteit van jouw harde schijf.

Destiny – The Collection:

Gezien de prachtige grafische effecten mag het voor de doorgewinterde videogamer geen verassing zijn dat het spel ‘Destiny: The Collection’ aardig wat vereist van de capaciteit van de harde schijf. Toen het spel in 2014 werd gelanceerd was de installatie grootte al 40GB. Inclusief de updates, patches en upgrade zal dit spel nu minimaal 55GB van jouw opslagcapaciteit opeisen.

Grand Theft Auto 5 (GTA 5):

Dit razend populaire spel biedt gedetailleerde graphics, overweldigende acties en een hoge spelsnelheid. Echter om dit intense spelgenot te kunnen waarderen zal je toch 65GB geheugencapaciteit voor dit spel moeten reserveren. Inclusief de verwachte updates, patches en upgrades zal GTA 5 over een klein jaar waarschijnlijk al 75GB opslagcapaciteit opeisen.

Doom:

Shakespeare schreef eens dat de hel leeg is, maar het mag duidelijk zijn dat, als hij het spel Doom op zijn Playstation 4 had geïnstalleerd, hij duidelijk een andere mening zou hebben. Het spel vereiste bij zijn lancering al een kleine 50GB opslagcapaciteit. Door de post-launch software werd er eind 2016 25GB aan graphics, programmacodes en andere software patches aan het spel toegevoegd. Op dit moment vereist het spel Doom bijna 75GB opslagcapaciteit van jouw PS4.

Overige PS4 spellen:

Naast Battlefield 4 Premium Edition, GTA 5 en Doom zijn er natuurlijk nog tal van andere spellen die een aanslag kunnen plegen op de opslagcapaciteit van jouw Platstation 4. Hieronder een kort lijstje met spellen die aanzienlijk veel GB’s van jouw Playstation 4 opeisen.

Spel Grootte op HD Release datum
NBA 2K17 55GB 20 september 2016
Wolfenstein: The New Order 52GB 20 mei 2014
The Last Of Us™ Remastered 50GB 4 juli 2014
Mafia 3 45GB 11 mei 2017
WWE 2K17 45GB 11 oktober 2016
Kingdom Hearts Hd 1.5+2.5 Remix 45GB 14 maart 2013
Dragon Age: Inquisition 44GB 21 november 2014

Ben je in het bezit van een Playstation 4 of een PS4 Pro met 1TB opslagcapaciteit, dan kan je nog steeds aardig uit de voeten als het gaat om het aantal spellen dat je kan installeren. Met de Playstation 4 met 500GB opslagcapaciteit wordt het een stuk gecompliceerder. Met de installatie van drie grote spellen is jouw harde schijf al voor de helft gevuld. Een vierde spel installeren kan dan al tot problemen bij het spelen van een videogame. Gelukkig zijn er dan ook een groot aantal videospellen voor jouw Playstation 4 beschikbaar die aanzienlijk minder eisen van jouw harde schijf.

Als je iemand hoort roepen over de grootste games op de Playstation 4, dan bedoelt men meestal de bekendste titels of de nieuwste releases. 'Groter' hoeft niet altijd 'beter' te betekenen. Zo zullen spellen die een aanzienlijke capaciteit van de harde schijf van jouw Playstation innemen mogelijk zelfs tot frustraties leiden. Moderne industriële standaarden vereisen dat zowel fysieke als digitale kopieën van de videospellen een grote hoeveelheid ruimte innemen op de harde schijf van de spel console. De disc bevat tegenwoordig niets meer dan een 'key' om het spel te activeren. Dus voor jou hebben we een lijstje gemaakt met…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 3.9 ( 7 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3817.