PlayStation nieuws van Electronic Arts E3

Zoals elk jaar zijn de verwachtingen omtrent de aankondigingen van Sony op de Electronic Arts E3 show hoog gespannen. Tot de dag van vandaag heeft het bedrijf in bijna elk jaar in de levenscyclus van de PS4 spraakmakende aankondigingen gedaan. En helaas werd dit jaar niet echt aan de verwachtingen voldaan. In een extreem korte persconferentie werden enkele nieuwe videogames aangekondigd. Wat Sony liet zien, zag er  geweldig uit maar bevatte bijna geen verrassingen.

Spider Man

Dit najaar zal Sony op 7 september de videogame ‘Spider Man’ exclusief voor de PlayStation 4 lanceren. Het spel, ontwikkeld door Ratchet & Clank is gesitueerd in New York waar onze geliefde webslingeraar de strijd aangaat met talloze misdadigers. De plot van het spel lijkt te zijn dat één of ander duister figuur super-suits maakt voor alle schurken. De grafische weergaves zijn werkelijk fantastisch waarbij het webslingeren je werkelijk doet verbazen.

NIOH 2

De volgende videogame die door Sony gepresenteerd werd, was de videogame NIOH 2 van de Japanse softwareontwikkelaars Koei Temco. In dit tweede deel, het vervolg op NIOH, kan de gebruiker zelf een hoofdpersoon aanmaken. Hierbij heeft men nu ook de beschikking over de ‘kracht van Yokai’ waardoor de gameplay aanzienlijk interessanter wordt. De videogame NIOH 2 zal ook in het najaar verschijnen voor de PlayStation 4.

Death Stranding

De videogame die tijdens de persconferentie aan bod kwam was ‘Death Strandin g’ van de Japanse computerspelontwerper Hideo Kojima. Kojima, die vooral naam heeft gemaakt met de Metal Gear serie, beloofde een spraakmakende spelervaring vol met intriges. In plaats van de gebruikelijke actie, die we in de games van Hideo Kojima verwachten, lijkt het erop dat de focus in deze videogame meer op het ‘ontdekken’ ligt. Natuurlijk bevat de game toch nog enkele optionele gevechten maar ook biedt de game veel alternatieven om deze gevechten te vermijden. Ondanks dat er geen duidelijke uitspraak werd gedaan over de datum dat de videogame gelanceerd wordt, verwachten vele kenners dat het spel begin september te verkrijgen zal zijn.

Resident Evil 2

Al ruim voor de E3 show kwamen de geruchten omtrent een remake van de videogame ‘Resident Evil 2’ al op gang. Gelukkig deed Sony hier wel aan de verwachtingen en werd de remake van ‘Resident Evil 2’ op de E3 2018 persconferentie onthuld. Hierdoor zullen vele videogamers van de oude generatie hun ‘kindertijd’ weer herbeleven. Natuurlijk moet men ook in deze ‘third person’-shooter de strijd met een stortvloed aan zombies aangaan. De personages in deze versie lijken realistischer dan ooit en ook de graphics waarmee dit spel wordt weergegeven zijn werkelijk fantastisch. De videogame ‘Resident Evil 2’ zal op 25 januari 2019 gelanceerd worden.

Overige games

Naast de drie beschreven videogames werd ook aandacht aan een groot aantal andere games besteedt. Tijdens de persconferentie werden trailers van ‘Destiny 2’, ‘Black Ops 4’, Ghost of Tsushima’, ‘The Last of Us, part 2’ en ‘Control’ getoond. Hiermee bewees Sony wel dat er een groot aantal indrukwekkende videogames gelanceerd gaan worden.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.