Playstation Now biedt later dit jaar downloads aan

Het lijkt een vreemde zaak dat Sony tijdens de E3 persconferentie belangrijke zaken heeft achtergehouden. Als je iets groots te melden hebt is een conferentie voor videogames toch wel het platform om dit te doen. Niets is echter minder waar! Via (nog) niet officiële bronnen werd bevestigd dat Sony via de PlayStation Now abonnement service later dit jaar downloads gaan aanbieden.

PlayStation Now platform

PlayStation Now is een Cloud abonnementsservice van Sony waar gebruikers tegen betaling videogames kunt streamen naar de PlayStation 3 en 4, een laptop of een desktop PC. Een PlayStation Now abonnement kost € 14,99 per maand waarmee je de beschikking krijgt over meer dan 500 videogames. Elke maand wordt de bibliotheek verder uitgebreid met nieuwe games. Zo zullen binnenkort bijvoorbeeld ‘Marvel’s Spider-Man’, ‘Days Gone’, ‘The Last of Us Part II’ en ‘Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age’ in de bibliotheek beschikbaar komen.

Offline functionaliteit

De geruchten dat de Sony PlayStation Now-service een offline functionaliteit zou krijgen, deden al langer de ronde in de wereld van de videogames. Hierbij blijven de videogames die men downloadt actief zolang het PlayStation Now-abonnement actief blijft. Eigenlijk hetzelfde principe als de PlayStation Plus-games. De gedownloade videogames zullen ook offline te spelen zijn. Hierbij kunnen de games ook gespeeld worden op andere accounts op dezelfde PlayStation 4.

De markt voor videogames

De uitbreiding van de functionaliteit van het PlayStation Now platform lijkt een antwoord van Sony te zijn op de grote concurrent Xbox. Abonnees met een Xbox Game Pass kunnen namelijk meer dan 100 games downloaden en offline spelen. Zowel Sony met de PlayStation als Microsoft met de Xbox zijn de twee toonaangevende spelconsoles voor het spelen van videogames. Hierbij is Sony nog steeds wereldwijd marktleider. Beide partijen bezitten een groot marktaandeel en richten hun activiteiten vooral op de markt voor desktop (consoles) videogames. Deze markt vertegenwoordigd met een omzet van 94 miljard Euro ruim 58 procent van de totale markt voor videogames. In het mobiele segment voor videogames en hardware is Nintendo de wereldwijde marktleider. Sinds de introductie op 3 maart 2017 heeft het bedrijf bijna 20 miljoen Switch consoles verkocht. De kracht van de Nintendo Switch ligt in het feit dat het zowel een handheld als een desktop console kan fungeren. In de praktijk blijkt echter dat ruim 73 procent van de Switch eigenaren de console uitsluitend als handheld gebruikt.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.