PlayStation Now biedt nu gamedownloads

Het abonnementsplatform PlayStation Now van Sony wordt zeer binnenkort uitgebreid met een downloadfunctie. Op dit moment is deze service nog een soort Netflix-achtig platform waar abonnementhouders PS2-, PS3- en PS4-titels kunnen streamen. Binnenkort zullen deze gebruikers die spellen ook kunnen downloaden zodat zij deze offline kunnen spelen. Sony zegt download ondersteuning te bieden voor “bijna alle” PS4-games, net zoals alle PS2-titels. Helaas heeft het bedrijf nog geen aankondigingen gedaan voor de downloadondersteuning voor de PS3-spellen. De komende dagen zal Sony starten met het uitrollen van de downloads.

Cloud opgeslagen gegevens

Ook biedt het PlayStation Now platform mogelijkheden om in de cloud opgeslagen gegevens over te brengen naar de lokale console zodat men de spellen ook zonder internetverbinding kan spelen. Voorwaarde is wel dat de gebruiker zijn PlayStation console om de paar dagen aansluit op het internet zodat het abonnement geverifieert kan worden. De downloadmogelijkheid is een ideale optie voor gebruikers die niet kunnen beschikken over een snelle of betrouwbare internetverbinding.

Concurrent Xbox

Het aanbieden van een downloadfunctionaliteit op abonnementsbasis werd voornamelijk gevoed door de mogelijkheden die concurrent Xbox biedt. Al in een eerder stadium legde Sony de focus op het eigen PlayStation platform en het platform voor Windows PC’s. Het verder ontwikkelen en verbeteren van de gebruikerservaring stond hierin centraal. In sommige opzichten kan men deze extra functionaliteit voor de PlayStation Now abonnementhouders dan ook als een inhaalslag op de concurrent Xbox zien. Microsoft werkt continu aan verbeteringen van het Xbox platform. Het Game Pass abonnement van Microsoft werd in 2017 gelanceerd en biedt een steeds veranderende line-up van downloadbare games biedt tegen een maandelijks bedrag. Recentelijk lanceerde Microsoft een gebundeld Game Pass-abonnement inclusief een Xbox console. Met het aanbieden van de downloadfunctie hoopt Sony een antwoord te hebben op de acties van de concurrenten.

PlayStation Now abonnement

Sony lanceerde PlayStation Now in 2014 als cloud-based gaming-abonnementsservice waar de gebruikers honderden games konden streamen naar hun eigen console. Het PlayStation Now abonnement kan je momenteel aanschaffen voor € 14,99 per maand of € 99,99 per jaar. Hierdoor heb je dan de keuze uit meer dan 600 titels waaronder Bloodborne, Red Dead Redemption en The Last of Us. Met de meest recente update van PlayStation Now kunnen gebruikers PS2- en PS4-games direct naar hun console downloaden om ze later te spelen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3929.